Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Modificări privind obținerea cazierului judiciar

Începând de luni (11 iulie), pentru obținerea certificatului de cazier judiciar nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei, iar documentul se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării.

Modificări privind obținerea cazierului judiciar
Comentează 0

Pentru a se obține un certificat de cazier judiciar, se depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă și motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoțită de actul de identitate aflat în termen de valabilitate și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

În cazul persoanelor juridice, se depune prin reprezentant legal, care trebuie să-și dovedească calitatea, cererea-tip, cu datele complete de identificare și motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoțită de: dovada calității de persoană juridică, dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, copia de pe actul de identitate al reprezentantului legal și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. În acest caz, eliberarea se face în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor, în termen de 10 zile de la data solicitării.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite