Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Minune la autostrăzi. Se dau în folosinţă 30 km de drumul reparat înainte de inaugurare

După aproape un an și jumătate în care autoritățile n-au dat în folosință niciun kilometru nou de autostradă, azi are loc recepția unei bucăți din autostrada Sebeș-Turda. Presiunea e mare, mai ales că ministrul Transporturilor se pregătește să-și facă publică autoevaluarea, dar nu prea are ce prezenta.

Minune la autostrăzi. Se dau în folosinţă 30 km de drumul reparat înainte de inaugurare
Comentează 0

E ziua cea mare la Compania de Drumuri. Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda sunt recepționate azi. După un an și patru luni în care n-a inaugurat niciun kilometru de autostradă, PSD vrea să dea drumul la 29 de kilometri de șosea de mare viteză.

Constructorul este presat să termine lucrarea, iar CNAIR să o ia în primire mai ales că ministrul Transporturilor trebuie să își prezinte bilanțul miercuri, din datele Realitatea TV. Dar ce o să prezinte la bilanț? România n-a inaugurat niciun kilometru nou de autostradă de un an și patru luni. Deci, graba este mare. Doar-doar ministrul are ce să-și treacă în bilanț. E drept, s-au dat în folosință 15,4 km de şosea la patru benzi, dar aceea erau gata din 2016.

Fostul șef al CNAIR, anunța în martie 2017 că guvernarea PSD ALDE va inaugura 150 de km de autostradă în perioada ianuarie 2017-martie 2018.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga va fi prezent la recepţia celor 29 km de autostradă. "La ora 11 începe inspecţia pe lotul 4, după care verificăm lotul 3, le dăm în trafic simultan.Din cadrul CNAIR sunt prezenţi doar cei care au legătură cu recepţia celor două tronsoane de autostradă. Recepţia este conform cu regulamentul de recepţii. Vom inspecta şi spaţiile de servicii, am transmis celor care se ocupă de acest lucru să nu mai vină la serviciu de mâine, dacă ceva nu este în regulă. Probabil, între orele 15.00 şi 16.00, şoferii sunt invitaţi să taie panglica. Cei aproximativ 29 km de autostradă sunt între Aiud şi Turda, unde se intersectează cu autostrada Transilvania", ne-a declarat Narcis Neaga.

Legat de problemele noii autostrăzi: în iulie, constructorul italian al Lotului 3 a demarat a frezat asfaltul pe câțiva kilometri și a reasfaltat, după jumătate de an în care Compania de Drumuri a atras atenția că există probleme cu planeitatea și compoziția asfatului! Mai exact, au reparat autostrada înainte de a fi inaugurată.

Lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, care trebuia inaugurat în ianuarie, a intrat în reparaţii din 26 martie.

În ianuarie, CNAIR a amânat cu 90 de zile recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. În replică, un reprezentant al constructorului îi acuza atunci pe şefii de la Drumuri de rea-voinţă pentru că nu vor să recepţioneze noua şosea, care ar fi gata încă de anul trecut.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite