Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Educaţiei - în vizită la Arad (FOTO) / UPDATE: Ce a spus Ligia Deca la finalul vizitei

Deşi contractul pentru finanţarea Campusului Tehnologic nu s-a semnat astăzi la Arad, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a făcut o vizită în municipiu, unde a ajuns de la Timişoara. La sosire, Ligia Deca a fost întâmpinată de europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, preşedintele CJA, primarul Călin Bibarţ, prefectul Toth Csaba, subprefectul Doru Sinaci, deputatul Sergiu Bîlcea, deputatul Glad Varga şi Marius Gondor, inspectorul general al IŞJ Arad.

Ministrul Educaţiei - în vizită la Arad (FOTO) / UPDATE: Ce a spus Ligia Deca la finalul vizitei
Comentează 0

Update 1 Ce a spus Ligia Deca la finalul vizitei

Ligia Deca susține că în urma întâlnirii de la Colegiul Național ,,Moise Nicoară" pentru a avea o discuție onestă cu directorii din învățământul preuniversitar.

,,Includ cât pot de des în programul meu întâlniri cu directori și profesori. Cred că pulsul școlii este resimțit corect atunci când discut cu cei care fac lucrurile să se întâmple. 

M-am întâlnit astăzi cu directorii de școli și grădinițe din Arad. În discuția onestă despre provocările acestei perioade am avut, permanent, certitudinea că fiecare om cu responsabilitate în școală are ca prioritate asigurarea unui mediu potrivit pentru creșterea elevilor săi. 

Îmi sunt cunoscute inechitățile salariale, susțin îndreptarea lor și voi face tot ce pot pentru asta – școala are nevoie de oameni dedicați, care să se simtă valorizați, inclusiv sub aspect financiar. 

Asemeni multor părinți, îmi doresc o școală în care copilul meu să învețe, dar să se simtă și bine – cu el și cu ceilalți. Ca ministru, mă străduiesc să contribui la binele acesta pentru toți copiii. Cu recunoștință pentru toți oamenii școlii!

Mulțumesc pentru găzduire Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad!", a afirmat Ligia Deca, la finalul vizitei.


Ajunsă la Arad, Ligia Deca s-a oprit la o grădiniţă situată pe strada Memorandumului, în Aradul Nou, modernizată cu sprijinul Cetăţii Voluntarilor, la Colegiul Naţional Moise Nicoară, unde s-a întâlnit cu directorii de şcoli, apoi s-a deplasat pe șantierul Palatului Copiilor, dar a vizitat şi Institutul de Științe ale Vieții „Aurel Ardelean”, care funcţionează în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”.

În ceea ce priveşte contractul pentru Campusul Tehnologic, acesta urmează să fie semnat la Bucureşti.

Foto: Mădălina Politic

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare