Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Educaţiei a anunţat calendarul examenelor naţionale: Evaluarea începe pe 15, iar Bacalaureatul pe 22 iunie 2020

Examenul de Evaluare naţională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a anunţat calendarul examenelor naţionale: Evaluarea începe pe 15, iar Bacalaureatul pe 22 iunie 2020
Comentează 0

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALA 2020, CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale (...). Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor", a spus Anisie, la Digi24.

Întrebată de ce nu se ia în calcul să se anuleze examenele de Capacitate şi Bacalaureat şi să se adopte acelaşi sistem ca în Olanda, evaluarea fiind în funcţie de media ciclului şcolar absolvit, ministrul a precizat că există părinţi care susţin că nu trebuie să se renunţe la aceste examene.

"Sunt voci care susţin acest lucru (n.r. renunţarea la examenele de Capacitate şi Bacalaureat) şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin că nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea naţională. Am primit, la minister, numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la evaluarea naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine evaluarea naţională sunt avantajaţi, nu pe baza mediilor din 5-8, dar ca să răspundem categoric trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor", a subliniat ministrul Educaţiei. 

Calendar detaliat al probelor: 

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Când vor susţine elevii clasei a VIII-a examenele de Evaluare Naţională 

CALENDAR BACALAUREAT 2020 EDU.RO. Când vor susţine elevii clasei a XII-a examenele de BAC

Anisie: Elevii, în principiu, vor purta măşti în clasă; decizia va fi luată de Ministerul Sănătăţii

Elevii, în principiu, vor purta măşti în clasă, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"Noi, încă, nu am transmis ordinul cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor. (...) Într-adevăr, trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem în niciun fel elevii şi în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând, într-adevăr, măşti. Am spus la început că trebuie să luăm această măsură. În principiu, vor purta măşti. Decizia va luată de Ministerul Sănătăţii", a spus Anisie.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite