Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Culturii, vizită la Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit, marţi, 19 iunie 2018, vizita Ministrului Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu. Cu această ocazie atât edilul, cât şi cei doi viceprimari ai municipiului Arad, Levente Bognar şi Călin Bibarţ, prezenţi la întâlnire, au făcut o scurtă prezentare a situaţiei instituţiilor de cultură din municipiu, dar şi a programului de investiţii în infrastructura culturală.

Ministrul Culturii, vizită la Arad
Comentează 0

În calitate de ministru vin pentru prima dată la Arad. Voi mai veni, tocmai pentru că am descoperit aici lucruri absolut importante pentru cultură şi pentru identitatea naţională, lucruri pe care le putem face împreună. Mă bucur foarte tare că am găsit aici parteneri pentru că împreună vom face tot ce se poate pentru Arad”, a declarat Ministrul Culturii,  George Ivaşcu.

Nici subiectul amplasării Monumentului Marii Uniri nu a fost ocolit. Primarul municipiului Arad este de părere că acest subiect ar trebui să devină o prioritate pentru Ministerul Culturii în condiţiile în care este necesară montarea lui  la Arad până cel târziu la data de 1 noiembrie 2018. În ceea ce priveşte administraţia locală, aceasta a parcurs toţi paşii necesari pentru amplasarea  monumentului:  locaţia aleasă de artistul Florin Codre, a fost  aprobată în Consiliul Local Municipal, iar de luni, 18 iunie 2018,  a  început demolarea atelierelor artiştilor plastici din proximitatea Consiliului Judeţean Arad.

 “Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Bucureşti şi cu autorul şi vom încerca să grăbim cât mai mult amplasarea monumentului,  astfel încât la 1 decembrie să fiţi beneficiarii lui.”, a afirmat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu. 

Întâlnirea de la Palatul Administrativ a fost urmată de vizite la Palatul Cultural, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” şi  noua locaţie aleasă de artistul Florin Codre pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri.

Galerie foto (50)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite