Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul Educaţiei vrea din nou teste grilă la Evaluarea Naţională şi la BAC-ul din 2020

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale. “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VII-a în anul școlar 2018 – 2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi”, se arată în proiectul de ordin privind organizarea simulărilor anul acesta. Proiectul urmează să fie dezbătut mâine în comisia de dialog social a Ministerului Educației și a fost obținut de Edupedu.ro.

Ministerul Educaţiei vrea din nou teste grilă la Evaluarea Naţională şi la BAC-ul din 2020
Comentează 0

Același avertisment apare și în cazul simulărilor de Bacalaureat pe care trebuie să le susțină anul acesta elevii de clasa a XI-a.

"În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Examenul de Bacalaureat Naţional din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea probei scrise la Matematică a examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018 – 2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți" – prevede proiectul de ordin.

Teste grilă în subiectele de simulare la clasa a VII-a, stipulare în Proiectul de ordin:

La Bacalaureat, ar urma să fie introduse teste grilă în proporție de peste 30% și la Istorie, de anul următor.

Ministerul Educației pregătește astfel introducerea testelor grilă la examenul de Matematică de la Evaluarea Națională de anul viitor, potrivit informațiilor din proiectul de ordin trimis de guvern către partenerii de dialog social ai ministerului.

Pentru a-i pregăti pe elevi pentru examene tip grilă, Ministerul Educației vrea ca simularea Evaluării Naționale să fie susținută anul acesta și de elevii de clasa a VII-a, care ar urma să dea la simulare chiar subiecte grilă la Matematică.

Citeşte mai mult pe Edupedu.ro.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide