Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Este oficial! Ecaterina Andronescu, ministru al Educației pentru a patra oară

Este oficial. Ecaterina Andronescu este ministru al Educației pentru a patra oară. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție  la 3 zile după ce declarase că „o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult” până va da răspuns propunerii PSD ca Ecaterina Andronescu să ocupe fotoliul de ministru la Educație.

Este oficial! Ecaterina Andronescu, ministru al Educației pentru a patra oară
Comentează 0

Klaus Iohannis avea posibilitatea legală de a respinge propunerea Ecaterinei Andronescu și el însuși a declarat, acum 3 zile, că ar putea fi nevoie de numirea unui nou interimar la Educație până să dea un răspuns la propunerea pe care i-a înaintat-o PSD pentru funcția de ministru al Educației.

“Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnica: se împlineau 200 de ani de învățământ tehnic în românesc, eveniment la care am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus totuși dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la Minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum, cu surprindere, că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului sau dacă se face numai așa, o remaniere cu bucata”, a spus Iohannis, pe 13 noiembrie.

Klaus Iohannis a adăugat pe 13 noiembrie că ar putea fi nevoie de numirea unui nou interimar la Educație, până la un răspuns, având în vedere că vineri expiră interimatul deținut de Rovana Plumb pe acest portofoliu.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite