Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga acuză Guvernul că nu cunoaște nevoile reale ale sistemului de învățământ

Deputatul liberal de Arad Glad Varga susține că suma alocată educației în proiectul de buget pentru anul acesta este insuficientă, în ciuda declaraților sforăitoare ale guvernanților.

Glad Varga acuză Guvernul că nu cunoaște nevoile reale ale sistemului de învățământ
Comentează 0

Mai mult, parlamentarul este de părere că Guvernul PSD-ALDE nu cunoaște nevoile reale ale sistemului de învățământ. „Declaraţiile recente ale ministrului Ecaterina Andronescu referitoare la viitoarele achiziţii pentru şcolile din Romania şi suma insuficientă alocată educaţiei în proiectul de buget pentru 2019 (doar 3,1% din PIB) şi fluturată drept creştere cu 46,7% faţă de anul trecut nu arată decât că Guvernul PSD-ALDE este departe de a cunoaşte nevoile reale ale sistemului de învăţământ. Destinaţia acestor sume trebuie stabilită clar, iar fundamentarea bugetului trebuie prezentată public, cu alocarea cheltuielilor/elev şi chiar o diferențiere a acestor cheltuieli între învățământul teoretic și învățământul tehnic și profesional”, afirmă Glad Varga.

În continuare, liberalul pune punctul pe i, susținând că investiţiile trebuie îndreptate de urgenţă către infrastructura şcolară, către reabilitarea clădirilor şi a spaţiilor sanitare. „Programul «Şcoală după şcoală», practic generalizarea programului tip after-school, necesită o suplimentare a finanţării, pentru a-şi atinge scopul pentru care a fost creat, iar programul prin care se asigura o masă caldă şi care a dat rezultate bune acolo unde s-a aplicat trebuie reluat, în condiţiile în care s-a dovedit contribuţia lui la reducerea abandonului şcolar”, a încheiat deputatul arădean.

Articole asemanatoare