Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Propuneri ISJ Arad pentru minister: fără simularea bacalaureatului la clasa a XI-a, fără sesiunea din toamnă şi introducerea admiterii

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad anunţă că va avea ”o poziţie fermă” la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), unde va propune eliminarea simulării bacalaureatului pentru clasa a XI-a şi renunţarea la sesiunea din toamnă. Inspectorii şcolari mai propun introducerea admiterii în licee şi transformarea unor şcoli gimnaziale cu rezultate slabe în şcoli incluzive, scrie News.ro.

Propuneri ISJ Arad pentru minister: fără simularea bacalaureatului la clasa a XI-a, fără sesiunea din toamnă şi introducerea admiterii
Comentează 0

Şeful ISJ Arad, Claudius Mladin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în raportul privind desfăşurarea examenelor naţionale în judeţ, care va fi transmis MENCS, va introduce o serie de observaţii şi va face propuneri de reforme.

Mladin a declarat că una dintre măsurile care ar trebui luate de minister este să se renunţe la simularea examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a.

”Nu suntem de acord cu organizarea simulării la clasa a XI-a, pentru că elevii nu au materia finalizată, iar ultima probă a examenului de bacalaureat este cea la alegere, pentru care disciplina poate fi predată doar în ultimul an de liceu. De asemenea, profesorii sunt nevoiţi să oprească două săptămâni predarea materiei la clasa a XI-a, pentru recapitulările necesare înainte de simulare. Astfel, materia este parcursă cu întreruperi, iar asta se reflectă în capacitatea copiilor de a acumula cunoştinţe”, a spus inspectorul şcolar general.

El a declarat că va avea ”o poziţie fermă” în raportul ce va fi înaintat ministerului şi cu privire la alte subiecte.

CITEȘTE CONTINUAREA PE NEWS.RO

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide