Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihai Fifor, un mare admirator al sistemului sanitar din Craiova, pe care l-a dat exemplu și Aradului, a fost contrazis de ministrul Sănătății

Deși a fost trimis la Arad de focoasa Olguța, Mihai Fifor, acum senator de Arad, rămâne un mare admirator al sistemului de sanitar de la Craiova. Prezent la Digi 24, în cadrul unei emisiuni în care a fost invitat, Fifor a profitat de ocazie pentru a critica sistemul de sănătate din Arad în antiteză cu ceea ce se întâmplă în orașul din care a trebuit să plece. Asta, în condițiile în care gurile rele spun că Aradul nu a primit deocamdată bani pentru spitale de la București din cauză că Fifor ar fi reușit să oprească finanțarea.

Mihai Fifor, un mare admirator al sistemului sanitar din Craiova, pe care l-a dat exemplu și Aradului, a fost contrazis de ministrul Sănătății
Comentează 0

Nu a trecut mult timp și același post de televiziune a prezentat un reportaj cu privire la condițiile sub orice critică de la Secția de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova. În aceste condiții, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut demararea unui control la Craiova.  

Prezentă, ieri, la Arad, Sorina Pintea a vorbit despre situația de la Craiova, astfel încât Fifor a avut ocazia să afle de la o sursă cât se poate de autorizată cum stă treaba acolo. Și nu stă bine. La fel, fostul senator de Dolj, fostul ministru al Economiei, fostul ministru al Apărării Naționale, actual senator de Arad, a avut ocazia să afle de la aceeași Sorina Pintea care este situația la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. „Prima impresie pe care am avut-o la intrarea în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost că aici nu miroase a spital, așa cum se întâmplă în alte locuri și credeți-mă chiar știu ce spun. Am văzut că există un plan de investiții în aparatură și vă anunț acum, public, că suma pe care Ministerul Sănătății o va aloca în județul Arad pentru dotarea cu echipamente medicale este de 10 milioane de lei”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

CJA investește aproximativ zece milioane în aparatură

Pe de altă parte, mai trebuie spus că, în timpul vizitei pe care a făcut-o, ieri, la Județean, ministrul Sorina Pintea a avut o întâlnire cu consiliul medical,  iar Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, i-a înmânat o mapă consistentă conținând istoricul investițiilor, dar și proiectele în lucru și cele viitoare pe care Consiliul Județean Arad le-a susținut și le susține pentru modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Ministrul Sorina Pintea a vizitat în prima etapă a deplasării sale la Arad Unitatea de Primiri Urgențe, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală și Laboratorul de Cardiologie Intervențională de la parterul spitalului, preluat de unitatea medicală din fonduri europene, la începutul acestui an.

Consiliul Județean Arad investește aproximativ zece milioane de lei în aparatură medicală și continuă planul său de modernizare a Spitalului Județean. Pe lângă această sumă, Consiliul Județean Arad va aloca anul acesta fonduri pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare națională sau europeană pentru modernizarea Spitalului Județean. În cadrul întrevederii cu consiliul medical, medicii șefi de secție au ridicat diferite probleme legate de finanțarea și de modul de organizare a sistemului medical.

Într-o declarație de presă, ministrul Sorina Pintea a precizat: „Am avut o surpriză plăcută la Arad, legată de faptul că aici lumea medicală știe ce dorește, care sunt nevoile reale ale pacientului din zonă, fapt care mi-a fost scos în evidență de solicitările pe care spitalele din Arad le-au făcut Ministerului Sănătății pentru investiții.”

La finalul întâlnirii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, cu ministrul Sorina Pintea, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a vizitat laboratorul, ambulatorul și secția de ortopedie.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite