Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Michelle Obama, sfaturi pentru o căsnicie reușită

Chiar fără să mai fie Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama rămâne una din cele mai influente femei din lume și își folosește statutul pentru a împărtăși cât mai mult dintre ideile care i-au influențat viața și în care crede.

Michelle Obama, sfaturi pentru o căsnicie reușită
Comentează 0

Michelle nu încetează să-i încurajeze pe tinerii americani în credința că puterea se află în propriile lor mâini. 

”Vreau ca tinerii noştri să ştie că ei contează, că sunt apreciaţi. Deci, nu vă fie frică! Fiţi concentraţi! Fiţi determinaţi! Fiţi plini de speranţă! Să fiţi puternici! Înarmaţi-vă cu o educaţie bună! Apoi folosiţi-vă educaţia pentru a construi o ţară demnă de voi. Conduceţi prin puterea exemplului, cu speranţă, nu cu teamă!“, spune fosta Primă Doamnă a SUA într-unul din discursurile sale.

De asemenea, având suport căsnicia sa de peste 25 de ani cu Barack, Michelle Obama a ținut să le amintească tinerilor credința în familie și în să le ofere câteva sfaturi în ceea ce privește fundamentele pe care ar trebui să se bazeze această comuniune. 

Sfaturi pentru o căsnicie reușită de la Michelle Obama

1. Nu există nimic care să ameninţe siguranţa unei soţii decât gândul că există o altă femeie care concurează pentru atenţia şi afecţiunea soţului ei. Nimic nu este mai dureros. Nimic nu este mai lipsit de respect. Nimic nu e mai jignitor. Nimic nu este mai ostentativ şi degradant.

2. Căsătoria înfloreşte atunci când partenerii lucrează împreună ca o echipă; este mai important să se simtă învingători atunci când sunt împreună decât să ţină scorul. Reuşita unei căsnicii nu vine de la sine. Este un produs al muncii depuse de ambii parteneri.

3. Copiii sunt mereu cu ochii pe tine, în acest mod formându-şi opiniile asupra a ceea ce înseamnă dragostea, angajamentul şi căsnicia. Dă-le speranţă. Fa-i să privească cu încredere spre instituţia familiei.

4. Bărbaţi, motivul pentru care alte femei sunt atractive este acela că cineva are grijă de ele. Iarba este întotdeauna verde dacă este udată. În loc să te uiţi la iarba verde aflată de cealaltă parte a gardului, ai grijă de a ta şi oferă-i ce are nevoie constant. Orice bărbat poate admira o femeie frumoasă, dar este nevoie de un adevărat gentleman să-şi facă femeia de lângă el să se simtă admirată şi frumoasă.

5. O căsnicie de succes nu are nevoie de o casă mare, un soţ perfect, un milion de dolari sau o maşină scumpă. Poti avea toate acestea şi să fii nefericit. O familie de succes se basează pe onestitate, sprijin şi iubire dezinteresată mai presus de toate.

6. Persoanele din jurul tău îţi influenţează relaţia. Prietenii îţi pot construi sau dărâma căsnicia; alege-i cu înţelepciune.

7. Un soţ nu poate menţine o căsnicie reuşită de unul singur atunci când celălalt face opusul. Căsnicia funcţionează atunci când ambii parteneri lucrează împreună.

8. Nu-ţi trata soţul ca şi cum ti s-ar cuveni. Nu profita de blândeţea şi bunătatea lui. Nu confunda loialitatea soţului cu disperarea. Nu profita şi nu abuza de încrederea lui. Vei putea sfârşi prin a regreta pierderea persoanei care a însemnat totul pentru tine.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite