Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Au murit tinandu-se de mână, asta dupa ce i-a șoptit “așteaptă-mă, vin și eu în curând”

S-au cunoscut în copilărie. La 8 ani deja formau un “cuplu”. S-au căsătorit în 1940, au avut 5 copii și au trăit în San Diego, California. După 75 de ani de căsătorie și mult, mult mai mulți de iubire caldă și profundă, cei doi au murit. În pat, ținându-se de mână, la câteva ore distanță unul de celălalt. Asta după ce ea i-a șoptit lui: “așteaptă-mă, vin și eu în curând”. Înmormântarea a avut loc fix în ziua aniversării a 75 de ani de căsnicie.

Au murit tinandu-se de mână, asta dupa ce i-a șoptit “așteaptă-mă, vin și eu în curând”
Comentează 1

Jeanette Toczko, 96 de ani, și soțul ei, Alexander, 95 de ani, au trăit o poveste de dragoste care a început pe când avea numai 8 anișori și care a durat o viață.

Când citești fraza aceasta, îți pare începutul unei cărți siropoase sau a unui film de Hollywood. Din fericire, este o poveste adevărată. Cu un final fericit, deoarece dorința celor doi soți a fost împlinită: s-au stins împreună, ținându-se de mână.

Alexander a jucat toată viața, zilnic, golf. Asta până acum câteva săptămâni în urmă, când și-a rupt șoldul. De atunci, starea lui s-a degradat în pas alergător. Copiii au adus un pat medical special în casa cuplului, pentru a-i ușura suferința.

Văzându-și dragostea vieții stingându-se cu rapiditate în fața ochilor ei, starea lui Jeanette a început, de asemenea, să se degradeze vizibil. Pe la mijlocul lunii iunie, femeia și-a întrebat copiii ce zi era. Ei i-au zis că este 29 iunie, ziua în care ei aniversau 75 de ani de căsătorie. Le-au adus flori, le-au spus “La mulți ani”. Pentru că ea știa că el se duce… Pentru că era necesar să ajungă și la acei 75 de ani de căsnicie binecuvântată…

Pe 17 iunie, Alexander și-a terminat călătoria pe Pământ. Jeanette l-a îmbrățișat și i-a zis: “Vezi, asta ți-ai dorit. Ai murit în brațele mele, te iubesc. Te iubesc, așteaptă-mă, vin și eu în curând”. Apoi copiii și-au lăsat mama să își ia “la revedere” în privat de la dragostea vieții ei. După nici 24 de ore, și-a respectat promisiunea și l-a urmat…

Jeanette și Alexander Toczko au fost înmormântați împreună, luni, 29 iunie, în ziua aniversării a 75 de ani de la căsătorie.

Sursa cyd.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide