Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MICHAEL JACKSON avea o sosie în Egiptul Antic în urmă cu 3500 de ani

MICHAEL JACKSON avea o sosie în Egiptul Antic în urmă cu 3500 de ani
Comentează 0

Cunoscutul artist de talie internațională, Michael Jackson, a avut o sosi în Egiptul Antic în urmă cu peste 3500 de ani. Este vorba despre o statuie misterioasă, care seamănă izbitor de bine cu Michael Jackson. Bustul a fost creat în timpul perioadei Noului Imperiu, între anii 1550-1050 I.Hr, în jurul domniei lui Ramses şi regele Tut.
 
Este vorba despre o femeie, probabil cu un rol important în societatea egipteană, care seamănă tulburător de bine cu artistul timpurilor noastre.

Bustul a fost cumpărat în Cairo în 1889 și transportat spre un muzeu din Chicago, unde se află și în prezent. Popularitatea statuiei a crescut odată cu moartea lui Michael Jackson, când milioane de fani cu invadat muzeul unde se află bustul și pe care îl consideră un loc de pelerinaj.

„Statuia a fost acolo timp de mulţi ani, dar interesul a apărut o dată cu moartea lui Michael Jackson. Mulţi îl văd că pe un pelerinaj şi un mod de a plăti tribut pentru reuşitele sale. Michael a avut o influenţa foarte mare asupra culturii pop.”, susține Darnell Williams, directorul muzeului.

James Phillips, directorul expoziţiilor din nordul şi estul Africii, spune că nu se ştiu prea multe despre originile modelului. El declară că „asemănarea este uimitoare, dar cred că e probabil o coincidenţă. Nu credem că Michael Jackson a vizitat vreodată muzeul. Modelul nu are nas pentru că primii creştini şi musulmani dădeau jos nasurile din picturi şi stătui ca să îi facă să pară inumani.”

Gurile rele sunt de părere că Michael ar fi văzut bustul cu mulţi ani în urmă şi pun asemănarea izbitoare dintre Regele muzicii pop şi sculptură pe seama numeroaselor operaţii estetice pe care le-a suferit acesta. Se insinuează că Michael le-a cerut chirurgilor să-i modeleze o fată asemănătoare cu cea a sculpturii.

sursa: efemeride.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite