Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mașinile electrice, un nou record de vânzări în Uniunea Europeană. Mașinile pe carburanți, tot mai puțin căutate

Vânzările de autoturisme hibid și complet electrice continuă să crească spectaculos în Uniunea Europeană. În primul trimestru al anului, aceasta au ajuns la peste 18% din totalul vânzărilor la nivel comunitar, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Practic, din trei mașini care circula pe șoselele europene, una este puțin poluantă.

Mașinile electrice, un nou record de vânzări în Uniunea Europeană. Mașinile pe carburanți, tot mai puțin căutate
Comentează 0

De la începutul anului, înmatriculările de mașini diesel noi în UE au scăzut cu 20%, iar la benzină scăderea a fost de 16%. De cealaltă parte, înmatriculările de  mașinile full-electrice creșterea a fost de 59%, arată datele Asociației Europene a Constructorilor de Autoturisme.

În primele trei luni s-au înmatriculat în Uniunea Europeană 146.000 de mașini full-electrice, cu 55.000 mai multe decât la perioada similară a anului trecut. Germania deține recordul, cu 64.000 de unități, urmată de Franța, la mare distanță, cu circa 30.000 de unități. Pe ultimele locuri se află fostele state comuniste: România - 415 (dar cu o creștere semnificativă, de la 271), Ungaria - 560, Polonia - 940, Croația -132.

Dintre țările non-UE, cele mai mari valori au fost în Marea Britanie (31.000) și Norvegia (19.000).

Și pe segmentul hibrid plug-in, vânzările au crescut spectaculos, de aproape 3 ori, de la 75.000, la 208.000 unități.

Pe segmentul clasic, cele mai mari scăderi ale înmatriculărilor au fost la motorizările pe benzină, de la 1,29 milioane vehicule, la 1,07 milioane. Procentul, România se află pe locul doi, cu o diminuare de 55%.

România se află printre primele țări și la scăderea înmatriculărilor pentru autoturisme disele, cu 40% mai puțin față de anul trecut, fapt ce indică, de fapt, un recul general al pieței auto locale. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite