Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maşini transformate în tutungerii: unde s-a întâmplat şi câte ţigări au descoperit jandarmii

Zilele trecute, echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a depistat pe o stradă din apropierea Pieței Mihai Viteazul din municipiul Arad, trei bărbați care ofereau spre comercializare țigări netimbrate. Acestea erau depozitate în trei autoturisme parcate în apropierea pieței.

Maşini transformate în tutungerii: unde s-a întâmplat şi câte ţigări au descoperit jandarmii
Comentează 0

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit 6.700 țigarete netimbrate ascunse sub banchetele autoturismelor verificate. De asemenea unul dintre bărbați nu a putut justifica suma de 1.700 lei pe care o avea asupra sa, recunoscând într-un final că banii sunt proveniți din comercializarea țigărilor din acea zi.

Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, acte de sesizare a organelor de urmărire penală”, susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Aceştia au ridicat în vederea confiscării ţigările şi banii şi au înaintat actele de sesizare organelor de urmărire penală.

„De la începutul anului și până în prezent, în urma acțiunilor desfășurate de către jandarmi în scopul protejării populației față de activitățile ilicite de comerț, au fost constatate 31 de infracțiuni de contrabandă cu țigări și au fost ridicate în vederea confiscării peste  345.000 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător”, mai spun reprezentanţii IJJ.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite