Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădean amendat cu... 10.000 de lei pentru că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu

Un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi a depistat, ieri, pe o stradă din municipiu, un bărbat de 37 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, impuse de autoritățile competente, în urma întoarcerii acestuia dintr-o țară aflată în zona galbenă de risc. „Bărbatul a fost depistat în urma efectuării unor activități procedurale de afișare a unui proces verbal de contravenție. Acestuia i-a fost solicitat să asiste, în calitate de martor, la activitatea respectivă, iar în urma stabilirii identității, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului, este emisă o alertă de tip «coronavirus asociat» și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile”, susțin reprezentanții Prefecturii.

Arădean amendat cu... 10.000 de lei pentru că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu
Comentează 0

Având în vedere că a fost depistat la o distanță apreciabilă de domiciliul declarat,  jandarmii au întocmit pe numele acestuia, acte de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” conform Codului Penal și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de  10.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare la domiciliul declarat, respectiv la care a optat să efectueze perioada de izolare, conform Ordonanței Militare nr. 5/2020.

Bărbatul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare.

 „Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmerie a asigurat zona și nu a permis bărbatului să intre în contact cu alte persoane, iar pentru transportul acestuia la centrul de carantină a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri”, mai susțin reprezentanții Prefecturii.

Ce amenzi au fost date de ieri până azi dimineață

Mai trebuie spus că la nivelul Județului Arad, conform raportării  Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 302 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 717. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 251, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3.473.

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 242 de persoane și 28 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare și a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 40.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 99 persoane cu privire la respectarea măsurii de autoizolare la domiciliu și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 32.000 lei. De asemenea, jandarmii arădeni au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală pentru o persoană, cazul fiind prezentat mai sus.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 51 de cadre și 21 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 29.04.2020, ora 7.00 – 30.04.2020, ora 7.00),  1019 de persoane, în urma celor constatate întocmind 13 procese verbale de contravenție pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea totală a amenzilor fiind de 30.000 lei.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite