Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maşini blocate în zăpadă, sate fără curent electric, femei gravide internate preventiv

Primul episod de vreme severă din această iarnă creează situaţii de urgenţă în judeţele din sud-estul României.

Maşini blocate în zăpadă, sate fără curent electric, femei gravide internate preventiv
Comentează 0

Peste 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Constanţa, vineri dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervenind pentru scoaterea acestora. Conform Poliţiei Române, patru drumuri naţionale din Constanţa au fost închise din cauza viscolului.

Şi în judeţul Brăila patru autoturisme au rămas blocate în zăpadă: două în localitatea Jirlău şi două la Albina. În primul caz, maşinile au fost scoase din zăpadă, în timp ce în al doilea caz echipele de la ISU şi autorităţile intervin la ora transmiterii acestei ştiri.

Un număr de 23 de localităţi din judeţul Călăraşi au rămas fără curent electric din cauza furtunii de zăpadă care a afectat reţeaua de alimentare, iar mai multe autovehicule au rămas blocate pe drumurile înzăpezite. Situaţie similară şi în judeţul Brăila, unde cel puţin două localităţi au rămas fără energie electrică.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa au declarat, vineri dimineaţă, că peste 40 de autoturisme au rămas blocate în localităţile Mihail Kogălniceanu, Oituz, Valu lui Traian, Lumina, potrivit News.ro.

La ora transmiterii acestei ştiri, se acţionează pentru scoaterea acestora din zăpadă.

Totodată, potrivit reprezenanţilor Poliţiei Române, pe drumurile naţionale şi judeţene se acţionează pentru curăţarea zăpezii, dar operaţiunea este îngreunată de viscol.

Centrul Infotrafic anunţă că patru drumuri naţionale din judeţul Constanţa sunt închise.

Astfel, a fost oprită circulaţia pe DN 3 Murfatlar - Ostrov, DN22 Mihai Viteazu - Ovidiu, DN 2A Giurgeni - Constanţa şi pe DN 3C Constanţa - A4.

Brăila: 15 gravide au fost internate preventiv pe perioada viscolului la maternitatea Spitalului Judeţean

Un număr de 15 gravide din judeţul Brăila au fost transportate la maternitatea Spitalului Judeţean înainte să intre în vigoare codul portocaliu de viscol, iar persoanele programate pentru dializă se află în centrele medicale sau la rude, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Reprezentanţii ISU Brăila au anunţat că cele 15 gravide, precum şi persoanele care au nevoie de dializă în această perioadă au fost transportate la spital sau în centre medicale preventiv, pentru a nu exista probleme cât timp judeţul se află sub cod portocaliu de viscol. 

De asemenea, peste noapte, 781 de familii din satul Ciocile, nu au avut energie electrică între orele 00.40 – 04.45, o echipă a SC Electrica Brăila acţionând pentru remedierea defecţiunii, potrivit sursei citate.

În cursul nopţii de joi spre vineri, 19 echipaje ale IPJ Brăila (16 de ordine publică şi 3 rutiere) au patrulat pentru a monitoriza situaţia. Iar vineri dimineaţă, începând cu ora 5.00, la ieşirile din municipiul Brăila pe drumurile naţionale DN 2B, DN 21, DN 22 şi DN 23 au fost instalate filtre ale Poliţiei pentru informarea şoferilor despre situaţia pe drumurilor naţionale.

Toate drumurile din judeţul Brăila sunt închise vineri dimineaţa.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite