Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Marșul pentru viață 2017 – Ajută mama și copilul! Ei depind de tine

Marșul pentru viață 2017 – Ajută mama și copilul! Ei depind de tine
Comentează 0

Marșul pentru viață 2017 – ”Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” va fi organizat sâmbătă, 25 martie 2017 în peste 285 de localități din România și Republica Moldova.

 În Arad Marşul pentru viaţă este la a VI-a ediţie, organizarea din acest an aparţinând Asociaţiei IKON şi Asociaţiei Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului arhiepiscop al Aradului dr. Timotei Seviciu.

În Arad Marşul pentru viaţă se va desfăşura sâmbătă, 25 martie 2017 începând cu ora 13:00 şi are ca punct de plecare piaţa Avram Iancu, un popas pentru rugăciune ce se va face în faţa spitalului de obtetrică-ginecologie Traian Vuia, finalizându-se în Catedrala ortodoxă Sfânta Treime.

În judeţul Arad se vor organiza, pentru al doilea an consecutiv, marşuri şi manifestări pro vita în 10 localităţi: Chişineu Criş, Curtici, Gurahonţ, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Săvârşin, Sebiş.

În comunicatul de presă al Patriarhiei se comunică următoarele:

”Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu.”

 

  •  România este a doua țară din lume în ceea ce privește mărimea raportului avorturi/populație existentă (117,1%), după Rusia;
  • în România revin, în medie, trei avorturi în viața unei femei, pe când în țările occidentale la o femeie revine, în medie, cel mult un avort.

Detalii suplimentare referitoare la manifestările pro vita din Arad puteţi primi de la Anamaria Jitea – 0742 678 744 sau pe FB Asociaţia IKON

Preşedinte Asociaţia IKON

Anamaria Jitea

 

 


Scrie un comentariu

trimite