Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Marea patrioată Şoşoacă a fost toată un zâmbet la vânzarea Petrom din 2004

Diana Şoşoacă a fost prezentă, în 2004, în spatele premierului Adrian Năstase în momentul în care guvernul PSD a vândut atunci Petrom către OMV, companie austriacă. Petrom controla atunci producția de petrol a României și jumătate din pro­ductia de gaze. Şoşoacă era la acea vreme consiliera lui Eugen Dijmarescu, ministru al Comerţului în guvernul Adrian Năstase.

Marea patrioată Şoşoacă a fost toată un zâmbet la vânzarea Petrom din 2004
Comentează 0

Şoşoacă, autointitulată acum mare „patrioată” și luptătoare împotriva „trădătorilor” de țară a asistat zâmbitoare la momentul în care, în prezența lui Adrian Năstase, a fost vândută majoritatea acțiunilor Petrom către OMV. Grupul austriac OMV a preluat o participație de 51,01% din capitalul Petrom în urmă unei tranzacții de 1,5 miliarde de euro.

Privatizarea Petrom rămâne fără rival ca importanță pentru tradiția României în cedarea de active datorită dimensiunii strategice a companiei, această asigurând jumătate din producția de gaze locală și toată extracția de petrol. În timp ce alte state au optat pentru varianta listărilor, statul rămânând în majoritatea cazurilor cel mai important acționar, opțiunea României de a ceda controlul asupra unei companii de importanță precum Petrom rămâne o decizie unică la nivel european, scria Ziarul Financiar după 14 ani de la această tranzacție.

Citeşte continuarea AICI. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite