Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Manualele de clasa a V-a ajung de luni în şcoli, la două luni de la începerea anului şcolar

La două luni de la începerea şcolii sunt gata, în sfârşit, şi manualele de clasa a V-a. Cel puţin asta susţine ministrul Educaţiei, care a declarat că acestea vor ajunge luni în şcoli. Editurile care nu au făcut livrările vor fi sancţionate pentru fiecare zi de întârziere. 

Manualele de clasa a V-a ajung de luni în şcoli, la două luni de la începerea anului şcolar
Comentează 0

"În 17 noiembrie era termenul de livrare către Inspectoratele Şcolare, toate inspectoratele lucrează alături de colegii noştri directori sâmbătă şi duminică în aşa fel încât luni să avem toate manualele la care s-au câştigat licitaţiile, după cum bine ştiţi nu la toate s-au depus în luna martie ofertă pentru editarea de manual şcolar”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei a explicat că o situaţie clară, la nivel naţional, va fi făcută luni în jurul prânzului şi că editurile care nu au respectat contractele vor fi sancţionate. “Luni la ora 12. 00 vom avea un eventual clar la nivel national, iar acele edituri, dacă vor fi, eu sper să nu fie, care nu au livrat manualele vor fi sancţionate în conformitate cu contractul, 0.5% pe zi de întârziere, din valoarea contractului” , a declarat ministrul.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite