Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Majorările de tarife la bazinul de polo, stadion şi ştrand au picat la vot în CLM (FOTO)

Trei proiecte de hotărâre care vizau majorarea tarifelor la bazinul de polo, stadion şi ştrand au picat la vot, în urma şedinţei ordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal Arad. De menţionat că niciunul dintre aleşii locali nu au votat pentru, consilierii USR au votat împotrivă, iar ceilalţi au decis să se abţină.

Majorările de tarife la bazinul de polo, stadion şi ştrand au picat la vot în CLM (FOTO)
Comentează 1

Potrivit reprezentanţilor executivului Primăriei, cele trei proiecte au fost puse pe ordinea de zi „în vederea asigurării prestării unor servicii de calitate, cu realizarea unui raport calitate/cost cât mai bun pentru serviciile prestate, precum și a îndeplinirii indicatorilor de performanță stabiliți de către Consiliul Local al Municipiului Arad.” Astfel, potrivit municipalităţii, „societatea Recons a identificat necesitatea modificării tarifelor anterior menționate, având în vedere faptul că desfășurarea activității societății necesită consumuri de resurse umane, materiale și financiare precum și creșterea substanțială a tarifelor pentru furnizarea energiei electrice, gaze naturale, apă și salubritate, precum și a serviciilor prestate de către terți.”

Ce mesaje au transmis aleşii

Dacă fostul viceprimar al municipiului Levente Bognar, actualmente consilier municipal, a cerut o analiză a impactului pe care majorările le-ar putea avea asupra sportului arădean, actualul viceprimar Lazăr Faur a propus constituirea unui grup de consilieri care să negocieze cu Reconsul. „Invitaţia noastră este să constituim un grup de lucru alcătuit din reprezentanţii fiecărui grup de consilieri, să ne aşezăm la masă cu reprezentanţii Recons, să putem stabili noile tarife la un nivel realist, care să fie suportabile pentru arădeni şi să asigure surse de finanţare pentru Recons”, a spus Faur. Propunere sa a fost acceptată de primarul Călin Bibarţ, care a ţinut însă să facă unele precizări. „Înțeleg opoziția Consiliului Local Municipal față de majorarea semnificativă a tarifelor la bazinul de polo, ștrand și stadionul municipal, dar nu pot să ignor calculul matematic al conducerii societății Recons ca urmare a creșterii prețurilor la energie în special, dar și la celelalte utilități. Proiectele au parcurs pașii administrativi și legislativi, iar acum urmează ca toată lumea să se așeze la aceeași masă și să ia o decizie fermă și corectă. Sper ca proiectele să se regăsească pe ordinea de zi a următoarei ședințe, pentru că îmi doresc să închei acest subiect, să avem niște tarife cât mai aproape de realitatea din piață pentru a nu fi cumva în situația în care lună de lună, anumite puncte de lucru ale societății Recons să înregistreze pierderi care pe termen lung ar împinge societatea spre insolvență și faliment. Evident că nu ne dorim acest lucru”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Galerie foto (20)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite