Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

MAE: 60 de români de la o fermă din Marea Britanie, infectați cu noul COVID-19

60 de români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, Marea Britanie, au fost testaţi pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, fabrica a fost închisă, iar muncitorii se află în autoizolare, relatează Ministerul Afacerilro Externe (MAE). 

MAE: 60 de români de la o fermă din Marea Britanie, infectați cu noul COVID-19
Comentează 0

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Edinburgh, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media locală cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor persoane care își desfășoară activitatea într-o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă compania angajatoare, autoritățile locale, precum și pe lângă departamentul de protecția muncii din Scoția pentru a obține informații suplimentare referitoare la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate", se arată în comunicatul citat.

Autoritățile locale au precizat că în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, iar 60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

”În acest context, fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului", mai arată sursa citată.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19, mai transmite MAE.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite