Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

M-am săturat de covidosceptici

Pandemia asta care s-a abătut asupra noastră și ne-a prins, ca de obicei, nepregătiți, nu a schimbat lumea doar din punct de vedere al regulilor sanitare, al libertății de circulație, din punct de vedere economic ci și din punct de vedere al ideologiilor. Când afirm acest lucru mă gândesc în primul rând la un curent care din păcate își face simțită prezența și la noi, covidoscepticismul. În spațiul public au fost vânturate tot felul de teorii ale conspirației, astfel încât mulți dintre noi au ajuns să pună la îndoială periculozitatea acestui coronavirus nenorocit și măsurile luate de autorități pentru a-i limita expansiunea.

M-am săturat de covidosceptici
Comentează 0

Dând crezare unor dezinformări puse la cale de actori statali care urmăresc destabilizarea României, ca țară care face parte din Uniunea Europeană, care urmăresc producerea unui curent anti-european care să ducă eventual la un ROEXIT, românași verzi de-ai noștri se lansează în tot felul de campanii idioate de genul „Sus inimile, jos masca”. În plus, un actor încă important, de data aceasta de pe scena politică, și mă refer aici la PSD, încearcă să câștige capital electoral de pe urma celor care s-au săturat să mai poarte mască de protecție, și a provocat, ce-i drept cu ajutorul Curții Constituționale, un adevărat haos. Pacienții infectați cu COVID-19 nu au mai putut fi ținuți în spitale, au ajuns să se plimbe pe străzi, lucru care coroborat cu nerespectarea distanțării, nepurtarea măștii în spațiile închise ne-a făcut să ajungem un fel de ciumați ai Europei, o țară care raportează record după record atunci când este dat publicității numărul bolnavilor de coronavirus înregistrați în 24 de ore. Astfel, nu mai puțin de 20 de țări ne impun restricții de călătorie.

Să fie doar asta, și ar fi de ajuns să spun că m-am săturat de covidosceptici. Dar din păcate nu este doar atât. România a înregistrat zeci de mii de cazuri de COVID-19, mulți au ajuns la ATI, în stare gravă, vorbim de peste două mii de decese... Și cu toate acestea pentru unii nu este destul să îi facă să poarte o amărâtă de mască atunci când intră în magazin sau când se urcă în tramvai. Păi sigur că nu, că doar au citit ei pe net că totul e pus la cale de Big Pharma, Bill Gates sau mai știu eu ce alt miliardar sau Oculta Mondială. Chiar și așa însă, virusul tot perfid și mortal rămâne. Lovește atunci când nu te aștepți și riști ca din cauza inepțiilor în care crezi să îți omori părinții, bunicii, frații, surorile și chiar și copiii.

Iar dacă se mai apucă unele vedete, care au scăpat de boală, să povestească prin ce au trecut, apar tot felul de nimuruci să le linșeze pe rețelele de socializare. Cică au fost plătite să spună că au luat COVID-19, să îi sperie pe ei, capsomanii care luptă să rămână în picioare și cu inimile sus în plină conspirație mondială. A, dacă tot a venit vorba de conspirație, i-aș sfătui pe acești covidosceptici să se uite puțin peste graniță, dar peste granița de est, la „Marele Vecin de la Răsărit” care în anii  ́40 ne-a furat Basarabia și Bucovina de Nord în cârdășie cu Hitler și apoi „ne-a fericit” cu un sistem politic de care am început să ne scuturăm abia la sfârșitul anului 1989.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite