Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Luntrașul spectacol-eveniment pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad

O nouă producție teatrală ajunge în fața publicului arădean miercuri, 22 mai, de la ora 19.00, pe scena mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici. Spectacolul Luntrașul* de Jez Butterworth, în regia lui Horia Suru, îl are în rolul principal pe cunoscutul actor și profesor Bács Miklós, împreună cu care actorii: Roxana Sabău, Carmen Vlaga Bogdan, Ovidiu Ghiniță, Adriana Ghiniță, Ștefan Statnic, Dorina Darie Peter, Petre Ghimbășan, Călin Stanciu, Ștefan Dogaru, Tudor Jula, Alex Popa, Medeea Chiriac, Calița Nantu, Bogdan Neciu, Florin Covalciuc, Marian Parfeni, Theodora  Sumăndan, Sofia Muntean,  Nina Vasiljević și Alexandru Boteș construiesc o poveste intensă și emoționantă:

Luntrașul  spectacol-eveniment pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad
Comentează 0

„Luntrașul”/„The Ferryman”, este o piesă de teatru inspirată din povestea de viață a soției dramaturgului britanic Jez Butterworth și a fost lansată oficial în aprilie 2017 pe scena Teatrului Royal Court din Londra. În România, apare în premieră pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, tradusă de Bogdan Budeș.

Spectacolul regizat de Horia Suru aduce în discuție teme universale și oferă publicului o bucată de realism psihologic construit cu minuțiozitate, din viața unui cămin aflat într-o perioadă tulbure din istorie, invitând la o reflecție asupra impactului pe care extremismul ideologic îl poate avea asupra vieților individuale și comunitare.

Suntem la sfârșitul lui august 1981, în regiunea Armagh din nordul Irlandei, în casa familiei fermierului Quinn Carne - fost membru al armatei republicane irlandeze (IRA). În timp ce pregătirile pentru sărbătoarea recoltei sunt în toi, un secret devastator despre fratele lui Quinn este dezvăluit, schimbând destinele întregii familii pentru totdeauna. La 43 de ani de la conflictele violente din Irlanda de Nord, subiectul piesei capătă noi valențe și semnificații, explorând conflicte și relații complexe dintr-o comunitate izolată. Este o poveste puternică despre familie, adevăr, dreptate, răzbunare, iubire și limitele naturii umane sub presiune.

Echipa artistică a noii producții este formată din: Bianca Veșteman și Grigore Pușcariu (scenografie), Horia Suru și Alex Dancu (lighting design), Cezar Antal (muzica originală), Horia Suru (ilustrație muzicală), Laurian Popa (video design și grafică) și Ioana Florentina Manciu (asistență regie). Ea este completată de: Cosmin Lupan (sunet), Cosmin Blaga (sufleor), Emanuel Florescu (regia tehnică), Ștefan Hodoșan, Vasile Stan, Sergiu Poenar,  Florica Valea, Kinga Brenda Basiszta, Krisztina Mezei, Lavinia Pabin, Attila Knapik, Alex Kreszta, Daniel Șod, Marian Grindei, Pavel Ivanici, Mircea Dimed, ing. Stan Ion (tehnic) și Carmen Ispas (impresariat artistic)

Biletele pentru premieră pot fi achiziționate atât de la casieria Teatrului Clasic, cât și online de pe platforma www.eventim.ro.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite