Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Luni, UTA a ieftinit ”Petrolul” la Arad

FC UTA – Petrolul Ploiești 2-0

Luni, UTA a ieftinit ”Petrolul” la Arad
Comentează 1

Pentru UTA, meciul din etapa a doua a noului sezon al Superligii , a fost unul crucial. Cu trei puncte pierdute în prima etapă la Pitești și cu două meciuri în deplasare în următoarele două săptămâni, jucătorii lui Ilie Poenaru , trebuiau neapărat să învingă, luni seara , Petrolul.

Conștienți de starea în care se află, David Miculescu și coechipierii lui ,s-au concentrat , vizibil mai mult decât în partida de la Pitești și au învins cu 2-0, prin golurile înscrise de Miculescu.

Sunt conștient că toți cei care citesc acest articol au văzut meciul, ori din tribunele stadionului ori la televizor. Mulți din cei prezenți la locul faptei au urmărit printre fazele partidei și ” războiul” indirect dintre o parte a suporterilor și conducerea actuală a clubului. Nu știu dacă ghilimele puse la ”război” clarifică ceva, dar , sincer , au fost momente dese pe parcursul partidei când vechile scandări proechipă ale celor prezenți, inclusiv ale membrilor frumoasei galerii, au produs o stare emoțională excepțională în rândul tuturor spectatorilor. În acele momente s-a uitat de cerințele celor de la SCU privind plecarea lui Meszar si a celor aflați la conducerea clubului.

S-au mai încercat și s-au mai auzit ( chiar neclar, datorită timpului scurt avut la dispoziție de cei din galerie, pentru a învăța versurile) câteva ” adrese ” ce nu fac cinste nimănui spre Meszar și spre Falcă, dar sunt ferm convins că, atunci când urările vizau reușitele jucătorilor UTA-ei, acestea au fost ieșite din inima celor care le transmiteau. Celelate , din ură.

Nu e de trecut cu vederea mitingul pe caniculă a celor , hai să zicem 2000-2500 de ” pro revoluție”.

Întrebarea mea este aceeași ca și în primul meu articol scris , articol ce mi-a adus multe critici , unele pertinete, dar majoritatea din partea unor oameni care nu au jucat fotbal în viața lor sau din partea unor persoane care preluau informații din diferite surse neverificate de către ei.

Repet întrebarea: ” De ce ne autodistrugem jucăria ”?

Prin jucărie înțelegând plăcerea de a veni la stadion, fără să mă întreb ( eu simpul spectator) ce se întâmplă cu banii mei plătiți ori pentru bilete ori pentru abonamente ori pentru sucuri sau ce se mai vinde pe-acolo.

Am mai întrebat unele persoane vehemente: - Dacă merg la un spectacol ( film, teatru, concerte pe aeroport, concerte pe stadioane etc) organizez mitinguri pentru a descoperi cum se contabilizează banii plătiți de mine benevol?

Dacă am dubii, nu mai merg și gata. Privesc meciul de la televizor sau nu –l privesc deloc

Și chestia cu ”FC UTA e a noastră, a arădenilor”... Greșit . FC UTA este un ONG , proiectat și pus pe picioare de către cei patru : Meszar, Lucaci, Voinea și SCU. Deci UTA este a celor patru, iar dacă trei din cei patru nu doresc să –l mai vândă, nu-i poate nimeni să-i oblige. Singurul segment care , astăzi este dispus ” revoluției ” este SCU. Ei pot retrage sigla , culorile și palmaresul, ceea ce nu prea îi poate afecta pe ceilalți trei. Meszar , Lucaci și Voinea, dacă își mențin refuzul de a desfința acest ONG, pot folosi altă siglă( de exemplu UTA – Legenda sau UTA BD sau altele și să continuie în Superliga României.

Nu e momentul ca acum , un grup de investitori , pe care mulți din cei care aruncă vrobe grele și condamnabile spre cei pro ” actuala conducere”, nu-i cunosc să facă presiunea aceasta care nu miroase bine.

UTA are nevoie de liniște, nu numai de liniștea banilor plătiți la timp , ci și de liniștea din afară, pe care o simt și jucătorii și antrenorii, indiferent de declarațiile lor.

Repet: Avem o jucărie, adică un brand, adică un loc unde să mergem să ne relaxăm sau să ne umplem de adrenalină. Este stadionul ”Francisc Neuman”, este echipa UTA, este dragostea noastră.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite