Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lui Carp nu i-a ieșit să ” cârpească” greșelile din meciurile anterioare

Comentează 0

Deși fundașul central al UTA-ei a înscris sâmbătă în meciul de la Sibiu, deschizând scorul, satisfacția lui Carp nu a avut efect final, echipa lui Mircea Rednic întorcându-se învinsă de Hermannstadt

Întrebat fiind, la ultima conferință de presă ținută la Arad, dacă meciul de la Sibiu este considerat ca făcând parte încă, din grupul partidelor de omogenizare a echipei, Mircea Rednic a răspuns cu jumătate de măsură ”Ar cam trebui să se termine această perioadă, avem nevoie de puncte”.

Din păcate, colectivul UTA-ei este departe de a fi omogen. Nu există relații între jucători, mai ales în compartimentul apărării, nu există nici în cel de mijloc, iar în atac, lipsesc cu desăvârșire.

Partea dreaptă a apărării reprezintă mereu un bulevard fără semafoare, sau dacă există aceste semafoare sunt mereu pe verde pentru adversari. La mijloc a dispărut încrederea în Cristian Mihai, foarte lăudat în debutul campionatului, lui Stahl nu i se găsește postul potrivit, Fabry s-a dezumflat și el, Alex Benga nu rezistă în sistemul cu trei fundași, iar pentru Roganovic ....nu am cuvinte.

E greu, foarte greu în aceste situații să menții un avantaj , și acesta creat prin noroc.

Asta ar fi o față a insuccesului de la Sibiu, dar la fel de gravă și de alarmantă a fost și prestația ( deciziile) centralului Marian Barbu.

Sunt observator și eu , la liga județeană cei drept, dar un arbitru central se impune și printr-o personalitate evidențiată clar.

Or, aflat la maximum 5 metri de o fază (mă refer acum la cea din care s-a decis penalty) și , inițial, nu iei nicio decizie, se consideră că ai văzut clar ce s-a întâmplat între cei doi jucători și fluieri sau nu fluieri. N-a fluierat, considerând că Benga nu a faultat și nici nu a făcut henț.

Însă colegii ( prietenii ) lui din camera VAR nu s-au lăsat și i-au șoptit în cască să revadă faza. Barbu, putea alege : întrerup meciul și mă duc la monitor sau nu bag în seamă atenționarea colegilor ( prietenilor) și las jocul să continue.

Laș sau din respect pentru VAR-iști, Barbu , încă mustrat de conștiință cedează, vizionează aproape 4 minute faza și revine cu penalty.

De ce? Să nu-l supere pe Horațiu Feșnic, deși la meci există și un observator de arbitri ?

Dacă aș avea putere de decizie aș considera indecizia lui Barbu ca o greșeală . Adică de la 4-5 m ți-e clar că nu a fost nimic dubios și câteva minute mai târziu îți recunoști greșeala.

Mai merită acest Barbu să fie delegat curând la vreun meci?

Și nu e singurul caz. La noi în țară , neexistând sistemul super-lent la reluări, nouă telespectatorilor ne este foarte greu de a judeca hotărîrile celor din VAR sau ale arbitrilor din teren, așa că brigada VAR are mână liberă să aleagă un ” prieten” , un ” dușman” sau o ” răsplată” după meci.

În rest, mai ne-a rămas o singură baliză de orientare dacă echipa este închegată sau nu, meciul de vineri cu Poli Iași , de la Arad. Atunci vom trage concluziile.

Mai târziu ...va deveni ...periculos de târziu!

Haide UTA!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

Îmi place

Comentează

Distribuie

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite