Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ludovic Orban: „De la 1 ianuarie 2022, alocațiile vor crește cu 20%. Se indexează cu rata inflației”

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a declarat, marți, că de la 1 ianuarie 2022 va exista o majorare cu 20% a alocațiilor pentru copii, la care se va adăuga indexarea cu rata inflației. 

Ludovic Orban: „De la 1 ianuarie 2022, alocațiile vor crește cu 20%. Se indexează cu rata inflației”
Comentează 0

„De la 1 ianuarie 2022, asta e decizia coaliției, indiferent ce amendament s-a aprobat azi, alocațiile vor crește cu 20%, plus indexarea cu rata inflației. Se va găsi soluția legislativă așa încât, de la 1 ianuarie, să crească cu 20%.

Indexarea e prevăzută în lege, se indexează cu rata inflației. E un proiect înaintat de colegii din PNL și e o lege în vigoare.

Noi am luat decizia în cadrul coaliției ca să crească alocațiile de la 1 ianuarie cu procentul de 20%. Nu mă puneți să dau explicații”, a declarat Ludovic Orban.

Deputații din Comisia de muncă au decis, marți, că alocațiile de stat pentru copii nu vor crește în acest an de la 1 iulie. Următoarea majorare va avea loc la 1 ianuarie 2022, după ce deputații au adoptat proiectul de la Senat. Votul final va fi dat de deputați miercuri, 16 iunie. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite