Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lucrări de modernizare la Spitalul Matern

Multe generatii de aradeni au inceput periplul in aceasta lume, la Clinica de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgentă Arad – Dr. Salvator Vuia.

Lucrări de modernizare la Spitalul Matern
Comentează 0

Situatia actuala a acestei institutii spitalicesti cere investitii substantiale, pentru asigurarea unui act medical de nivel inalt.

In aceasta idée, blocul operator, mai multe saloane, dar si spatii auxiliare ale Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgentă Arad – Dr. Salvator Vuia, au beneficiat, la începutul acestui an, de lucrări de modernizare.

Inaugurarea lucrărilor de modernizare a avut loc marti, 27 februarie 2017, ora 14, în incinta Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Dr. Salvator Vuia a Spitalului Clinic Judetean de Urgentă Arad, din Strada Episcopiei nr.5., cand autoritatile si reprezentantii presei au fost invitati sa constate schimbarile obtinute prin investitia CJA si Asociatia Templiera OSMTH – Aradensis.

Au luat parte la inaugurare:

  • Iustin Cionca Presedintele CJA,
  • Ec. Ladislau Elek Director executiv în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara,  
  • Dr. Gheorghe Furau Sef sectie Obstetrica I, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Dr. Salvator Vuia", Arad.,
  • Ec. Lucuța Carmen Alina  Manager SCJU ARAD,
  • Dr. Onel Alexandru-Fica-Mircea Director Medical,
  • Ec. Iacob Maria Dorina Director Gestionare Patrimoniu și Achiziții Publice,

Această campanie de sprijin a actului medical este rezultatul parteneriatului dintre Consiliul Judetean Arad si Asociatia Aradensis a Cavalerilor Templieri OSMTH arădeni prin aportul companiei Profi. Valoarea totala a acestei etape de modernizare se situeaza in jurul sumei de 30 000 de euro.

       

Procesul de modernizare a cuprins la aceasta etapa :

1.Demontare geamuri din lemn existente

2.Montare geamuri termopan 5 camere cu sticla stop sol+low e

3.Reparatii la spaleti pe verticala, orizontala cu gresie conform normativelor in vigoare

4.Zugraveli in zona reparatiilor

5.Zugraveli si reparatii in zona scarilor

6.Zugraveli si reparatii la holul de la blocul operator

7.Reparatii si zugraveli in blocul operator

8.Demolare usi metalice si inlocuirea lor cu usi termopan cu sticla float+Low e din tamplarie PVC si inlocuirea sitelor impotriva insectelor.

 

Materialele si manopera asigurate de catre Asociatia Aradensis Arad au totalizat 60000 lei din care 60% manopera iar 40% materialele . Valoare geamurilor achizitionate de catre Consiliul Judetean este de  74779 lei.

SC MIRENIS GRUP SRL a pus la dispozitie pentru aceasta lucrare 12 muncitori/zi, iar durata de executie a lucrarii a fost de aproximativ 2 saptamani.

Renovarea sau reabilitarea spatiilor spitalicesti sunt operatiuni delicate, deoarece in cladirile afectate este obligatorie asigurarea unui mediu aseptic, iar activitatea actului medical nu trebuie perturbata.

In aceste conditii , promptitudinea echipelor de muncitori care au participat la renovarea acestor spatii este de admirat.

Aceasta este a treia lucrare desfăsurată de templieri în spitalele orasului Arad, după renovarea a două saloane ale aceleiasi maternităti, în ianuarie 2016, respectiv a altor două saloane ale Sectiei de Pediatrie, un an mai târziu. Cele două lucrări au fost si ele sprijinite financiar de PROFI si moral de către Consiliul Judetean Arad.

Mostenitori legitimi ai vechilor cavaleri săraci ai lui Christos, templierii apără si astazi crestinismul nu cu armele, ci prin faptele lor de caritate.

Misiunea Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH) in acest caz ar fi indeplinita complet, daca acest tip de initiativa ar fi preluata de cât mai multi membri ai societătii civile.

 

O urmatoare etapa de modernizare conform conducerii spitalului ar trebui   sa aiba ca obiect :

  • -continuarea reabilitarii geamurilor (cu geam termopan) in cladirea noua, cladire care nu este revendicata;
  • -2 CTG-uri(cardiotocografe);
  • -site la toate geamurile

 

In virtutea spiritului templier, Asociatia ARADENSIS cheama la actiune toti acei factori care doresc ca viitorul acestei natiuni sa inceapa intr-o maternitate moderna, sa se alature in acest demers direct sau prin intermediul OSMTH:  aradensis@ gmail.com

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite