Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură pentru toţi bugetarii: Guvernul pregătește impozite pentru voucherele de vacanță și tichetele de masă

Pentru tichetele de masă se va plăti și CASS, dacă se va adopta acea modificare fiscală prevăzută în draftul ordonanţei austerităţii.

Lovitură pentru toţi bugetarii: Guvernul pregătește impozite pentru voucherele de vacanță și tichetele de masă
Comentează 0

Tichetele de masă, majorate de Guvern de la 30 de lei la 35 de lei începând cu 1 august, ar urma să fie taxate cu 10%, adică valoarea contribuției de sănătate (CASS). Măsura este luată în calcul de Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

Guvernul pregătește o serie de modificări ale Codului Fiscal, iar bugetarii vor avea de suferit. Angajatorii vor plăti contribuţie de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru tichetele de masă şi voucherele de vacanţă acordate salariaţilor.

”Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în țară și în străinătate, cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, o reprezintă câștigul brut care include valoarea nominală a tichetelor de masă și a voucherelor de vacanţă, acordate de angajatori”, scrie în proiectul de OUG.

Citeste continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite