Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitura lui Dragnea pentru bugetari. Ce se întâmplă cu legea salarizării după detonarea crizei

Toate majorările salariale promise de PSD prin legea salarizării, trecută deja prin Parlament, dar aflată în aşteptare la preşedintele Klaus Iohannis, ar putea fi "sacrificate" în urma crizei politice fără precedent declanşate de Liviu Dragnea. Singurii care s-au văzut cu sacii în căruţă şi au primit deja bani în plus sunt primarii, viceprimarii şi o parte dintre demnitari.

Lovitura lui Dragnea pentru bugetari. Ce se întâmplă cu legea salarizării după detonarea crizei
Comentează 0

Legea salarizării, care a trezit valuri de nemulţumiri şi proteste de amploare chiar din partea celor care urmau să fie beneficiarii ei, se află la Cotroceni în aşteptarea promulgării sau retrimiterii în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la sfârşitul lunii mai, că Legea salarizării este un proiect de care va răspunde integral şi definitiv PSD şi a sugerat că nu va interveni pe forma proiectului care a primit votul Parlamentului. 

"Când ajunge la mine la promulgare, probabil voi face declarații mai ample. Dar pot să vă spun de pe acum câteva idei legate de această lege. Ea a apărut fiindcă este în programul de guvernare al PSD. PSD de la început a spus că vrea această lege, are majoritatea, are Guvernul. Deci este o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, adică PSD", a spus Klaus Iohannis la acel moment.

După criza politică declanşată din senin de liderii coaliţiei de guvernare, care a adus deja scindări în cadrul PSD şi a făcut ca principalul partid parlamentar să piardă controlul asupra Executivului, este posibil ca argumentul invocat anterior de Iohannis cu privire la "proiectul asumat explicit de PSD" să nu mai fie valabil şi preşedintele să întoarcă totuşi legea în Parlament, cum deja i-au cerut sindicatele.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite