Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură de teatru în Coreea de Sud. Președinta țării renunță la putere

Preşedinta Park Geun-hye s-a adresat marţi dimineaţă legislativului sud-coreean şi a cerut întocmirea unui plan prin care poate să renunţe la putere, inclusiv prin retragerea de la conducerea statului în urma crizei politice, declanşată de arestarea prietenei sale Choi Soon-sil, transmite Reuters.

Lovitură de teatru în Coreea de Sud. Președinta țării renunță la putere
Comentează 0

"Voi lăsa parlamentarilor puterea de a decide orice cu privire la viitorul meu, inclusiv scurtarea mandatul meu prezidenţial" a declarat preşedinta într-un discurs televizat.

Aproape două milioane de sud-coreeni au ieşit în stradă în ultimul weekend pentru a cere demisia preşedintei Park Geun-hye, acuzată că a permis manipularea ei de către prietena apropiată Choi Soon-sil, fiica liderului unui cult pseudo-creştin din Coreea de Sud.

Park Geun-Hye este implicată într-un uriaş scandal de corupţie legat de prietena ei apropiată Choi Soon-Sil, care este în arest pentru acuzaţii de fraudă şi abuz de putere.

Procurorii sud-coreeni încearcă să determine dacă Choi Soon-Sil s-a folosit de relaţia personală cu preşedintele statului asiatic pentru a forţa marile companii să doneze sume importante pentru organizaţia ei caritabilă, potrivit News.ro.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite