Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Locuri de joacă pentru copii; unde au fost amenajate și unde încă se lucrează

„Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor”, spunea John Fitzgerald Kennedy. Dar pe lângă familii iubitoare, grădinițe, școli, copiii, mai ales cei care trăiesc la bloc mai au nevoie de ceva pentru a crește armonios. Este vorba de locurile de joacă.

Locuri de joacă pentru copii; unde au fost amenajate și unde încă se lucrează
Comentează 0

În aceste condiții, proiectul de regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri, un proiect în valoare de 50 de milioane de euro, presupune și amenajarea unor locuri de joacă. Astfel de locuri destinate celor mici au fost amenajate în Confecții, unde a fost făcută și recepția, în Micălaca, pe strada Zalău, dar se lucrează și la locurile de joacă din Alfa.  Cvartalul 4, delimitat de străzile Aurel Suciu, B. Lăutaru, Luceafărului și Clujului va avea cel mai mare spațiu de joacă și recreere. Va fi dedicat copiilor de la  unu la 12 ani și va fi dotat cu leagăne, balansoare, rotative, tobogane, un echipament de cățărat și o tiroliană. În apropiere se va amenaja o zonă pentru practicarea fitness-ului în aer liber. În zonă se are în vedere și amplasarea a patru mese  de șah și table și două mese de ping-pong. De asemenea va fi amenajat un teren multisport pe care se va putea juca atât baschet, cât și fotbal sau handbal.
În Cvartalul 10, delimitat de străzile Pădurii, Pionierilor, A. Suciu și Barbu Lăutaru, respectiv în Cvartalul 13 cuprins între străzile Condurașilor, Griviței și Faleza Sud se amenajează alte două locuri de joacă de dimenisiuni mai restrânse cu  balansoare, legăne, rotative, ansambluri și complexe de joacă și jocuri interactive.
În încheiere mai trebuie spus că se mai lucrează la un loc de joacă situat în Micălaca, Zona 300, iar un altul se amenajează în Zona 500-700.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite