Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Dragnea primește o nouă lovitură. Pronunțarea în dosarul diplomelor false peste o săptămână

Pronunțarea în procesul diplomelor false obținute de mai mulți teleormăneni cu funcții publice, printre care și Liviu Dragnea, a fost amânată. Judecătoria Sectorului 4, acolo unde se judecă această cauză, a stabilit termen peste o săptămână, 27 noiembrie 2018.

Liviu Dragnea primește o nouă lovitură. Pronunțarea în dosarul diplomelor false peste o săptămână
Comentează 0

Scandalul diplomelor false vizează două universități din Alexandria: Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor. Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, iar Ministerul Educației nu a știut vreodată, cel puțin declarativ, că asta se întâmpla la Alexandria.

Se pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de suma de 3000 – 3500 de euro, iar în schimbul acestor bani, grupul infracțional organizat acolo reușea să întocmească dosarul solicitat, fără ca solicitantul să participe la vreun curs sau la vreun examen și chiar fără ca acesta să aștepte trei ani, pentru a obține diploma.

Printre cei care și-au cumpărat astfel diplomele se numără foști parlamentari, miniștri, primari și funcționari publici din judetul Teleorman.

De notorietate în dosar sunt numele lui Liviu Dragnea, cel al fostei lui soții și al fostului adjunct al IPJ Teleorman, Emil Stănimir.

După mai mulți ani de cercetări, ofițerii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infracțiunilor Economice au finalizat cazul și 159 de persoane ar putea rămâne fără diplomele de licență.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite