Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LISTA RUȘINII | Cele patru școli din Arad de la care niciun elev nu a obținut media 5 la Evaluarea Națională

Inspectoratul școlar va face o analiză în cazul a patru școli din județ, care au obținut rezultate foarte slabe la Evaluarea Națională. La acestea, niciun participant nu a obținut media 5.

LISTA RUȘINII | Cele patru școli din Arad de la care niciun elev nu a obținut media 5 la Evaluarea Națională
Comentează 2

Este vorba de Școala Gimnazială ”Ilarion Felea” Arad, care a avut doi absolvenți testați, însă au obținut mediile 1,77 și 3,62, Școala Gimnazială Peregu Mic, care a avut un singur absolvent, dar cu media 3,96, Școala Gimnazială Sânmartin, unde cei 13 elevi testați au medii cuprinse între 2,02 și 4,62 și Școala Gimnazială Vînători, unde din 18 absolvenți, doar cinci s-au prezentat la Evaluare, dar au medii cuprinse între 3,52 și 4,62.

Pe de altă parte, unele dintre cele 131 de școli cu absolvenți de opt clase au avut rezultate excelente, fără medii mai mici de 5, cum este și cazul Colegiului Național ”Moise Nicoară”.

În judeţ s-au înscris la Evaluarea Naţională 3172 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, iar prezenţi la testări au fost 3058. Rezultatele finale arată că o treime dintre ei au primit medii sub cinci, iar ”promovabilitatea” este de 68,37%. Au existat doar două medii de zece, și nu mai puțin de 60 de medii de 1.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide