Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liceul Tehnologic Francisc Neuman organizatie de primire pentru elevi din Marea Britanie

Liceul Tehnologic Francisc Neuman organizatie de primire pentru elevi din Marea Britanie
Comentează 0

Ca urmare a acordului de cooperare încheiat între școala noastră și EUCONTACT Ltd, în cadrul programului Erasmus+, pe perioada 2016-2020, elevi din UK, Irlanda, Ungaria, Germania au posibilitatea de a participa la stagii de practică la Liceul Neuman și partenerii săi din domeniile de pregătire oferite (textile, servicii, estetică). Carta de mobilitate Erasmus+ VET în domeniul formării profesionale ne recomandă pentru calitatea proiectelor europene implementate până în acest moment.

În perioada 8 – 19 mai 2017, 7 eleve de la Coleg Cambria Wrexham – UK, profil Coafură, au fost beneficiarele proiectului de mobilitate Erasmus+ ”ENHANCED EMPLOYABILITY THROUGH WORKBASED LEARNING” cu numărul 20161UK01KA102024059.

Programul stagiului a cuprins seminarii de specialitate (tunsori, vopsit, frizerie) oferite de traineri Wella România; observarea activităților din saloane de coafură partenere din oraș; activități practice; documentare pe internet; participare la workshop de coafură și machiaj; program cultural care a inclus turul ghidat al Aradului, o vizită la Timișoara.

Pe toată durata stagiului elevele participante au fost însoțite de elevi ai școlii care vorbesc bine limba engleză, de profesorii de engleză și coordonate de tutorii de specialitate de la profilul Estetica și igiena corpului omenesc.

Astfel de experiențe ne conștientizează tot mai mult oportunitatea absolvenților de licee tehnologice sau școli profesionale de a putea oricând să lucreze sau să își deschidă o afacere oriunde în Europa.

Așadar, rolul primordial al școlii devine acela de a transmite competențele ”a învăța să faci”, ”a învăța să fii”, ”a învăța să trăiești împreună cu ceilalți”.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite