Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liceul Național de Informatică și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară au primit titlul de „Școală Europeană”

Două dintre unitățile de învățământ din municipiu au avut parte, ieri, de o veste bună, primită de la Ministerul Educației, primind titlul de „Școală Europeană”. Este vorba despre Liceul Național de Informatică și Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară.

Liceul Național de Informatică și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară au primit titlul de „Școală Europeană”
Comentează 0

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Arad,  cele două școli  au aplicat pentru competiția „Școală Europeană” ediția 2019, depunând documentația în vederea evaluării împreună cu alte 136 de școli din țară. Dintre acestea, doar 87 de școli au fost declarate câștigătoare, printre care și Liceul Național de Informatică Arad care a obținut 150 puncte și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad care a acumulat 149 puncte.

„Competiția «Şcoală Europeană» se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului «Şcoală Europeană» este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale”, susține Laura Nădăban, purtătorul de cuvânt al IȘJ.

Potrivit acesteia, odată obţinut, certificatul de „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a i se reconfirma titlul obţinut.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite