Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liceul German a câștigat a XII-a ediție a Cupei „Sportsin" la baschet

Liceul German a câștigat a XII-a ediție a Cupei „Sportsin
Comentează 0

Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn" Arad, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr" Pecica și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă" Arad au ocupat, în ordine, podiumul ediției cu numărul XII a Cupei „Sportsin" la baschet, ciclul liceal, acestea fiind răsplătite cu medalii, trofee și diplome.

În meciurile directe, Liceul German (prof. Oliver Biro) s-a impus în fața liceenilor din Pecica (prof. Ioana Medeleanu), scor 26-15, și în jocul cu „Henri Coandă" (prof. Daniel Lazăr), scor 27-23, o partidă durând două reprize a câte 10 minute. Argintul cupei a fost decis în chiar primul meci al turneului, Pecica depășind pe „Coandă" cu scorul de 15-11.

Competiția la care au participat elevi nelegitimați a fost organizată, la Sala Polivalentă, de către Clubul Sportiv Sportsin Arad -președinte Călin Moga -,  Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă" Arad - director prof. ing. Steliana Băișanu - și Inspectoratul Școlar Județean Arad - inspector de specialitate prof. Rodica Lucian. Parteneri ai evenimentului au fost: Direcția Județeană de Sport Arad - expert superior Liliana Nica -, Crucea Roșie Arad - asistența medicală fiind asigurată de prof. Daniel Dragoș -, și Academia de Baschet Arad, vicepreședintele acesteia, Laura Pal, fiind în rol de arbitru.

Primele XI ediții ale Cupei „Sportsin" au fost dedicate fetelor de ciclul gimnazial, astfel că „Germanul" se înscrie pe o listă de campioane pe care mai apar: Colegiul Naţional „D. Ţichindeal" – Pedagogic (2009, 2013, 2014 şi 2015), Șc. Gen. nr. 11 „N. Bălcescu" (2010 și 2011), Șc. Gen. nr. 5 – Liceul de Informatică (2012), Şc. Gim. „I. Slavici" Şiria (2016), LPS Arad (2017 și 2018) și Șc. Gim. Țipar (2019).

„Chiar dacă liceul din Nădlac nu a mai ajuns la Arad, considerăm că a fost o competiție reușită, în care liceeni au luptat cu ardoare pentru fiecare minge. Ne bucurăm că a fost prezentă alături de noi și fosta marea baschetbalistă Monika Broșovszky-Boriga, al cărui fiu a făcut parte din echipa campioană. La anul ne propunem să dăm o amploare internațională competiției, găsind disponibilitate de a participa la o școala din Bătania, Ungaria, unde profesor de Educație Fizică și Sport este un arădean, fostul jurnalist Flavius Berki", au transmis principalii artizani ai cupei, Călin Moga, președintele CS Sportsin Arad, și Daniel Lazăr, profesor EFS Liceul „Henri Coandă" Arad. 

Întrecerea a fost un bun prilej de verificare pentru etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet băieți - liceu, programată în luna ianuarie 2024, unde două dintre medaliate, Liceul German și Liceul „Henri Coandă" fac parte din aceeași grupă, alături de Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Economic.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite