Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Împreună” la Liceul German

„Împreună” la Liceul German
Comentează 1

 

 

            Adolescenții Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad derulează în această perioadă un proiect antidrog, în cadrul Concursului naţional de proiecte antidrog „Împreună”.

Un grup de elevi din clasa a IX-a D: Giulia Ghender, Emanuela Jurcă, Emanuela Tudoran și Laurențiu Ciucă, coordonați de d-nele prof. Melinda Jurcovan-Vigh și Georgiana Maria, au proiectat, realizat și implementat un proiect ce vizează conștientizarea tinerilor în legătură cu consecințele consumului de substanțe psihotrope, mai precis cannabisul.

Proiectul, denumit metaforic de către elevi „Trăind printre umbre”,  folosește materiale create chiar de către elevi – materiale powerpoint, pliante informative, precum și un scurtmetraj realizat chiar de către ei. Sunt organizate întâlniri cu elevii de liceu, dar și din clasele a VII-a și a VIII-a, sunt invitați și părinți. În cadrul acestor întâlniri, inițiatorii proiectului prezintă participanților implicațiile, riscurile și consecințele cannabisului, în special la vârste fragede, provocând pe cei prezenți la discuții libere pe această temă. Totodată, elevii beneficiari sunt invitați să reflecteze la cele văzute și auzite și să își exprime, la rândul lor, părerea, în scris sau prin desen.

 „Când ni s-a propus să facem parte din proiect, ideea a stârnit o anumită curiozitate. Am avut parte de o echipă creativă, am colaborat foarte bine împreună și cred că am făcut o treabă bună.”, a spus Emanuela Jurcă.

„Personal nu fumez, nu beau nici măcar cafea, dar m-am documentat temeinic și am văzut ce înseamnă să fumezi marijuana și care sunt consecințele consumului pe termen lung pentru creierul nostru, în special” ne spune Giulia Ghender.

„Acesta este mesajul nostru anti-drog și sperăm să fie ascultat!”, continuă Laurențiu Ciucă.

 

Trăind printre umbre – un scurtmetraj marca LT „AM Guttenbrunn”

https://youtu.be/G1mM2bOW1Tg

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide