Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liberalii merg la București pentru a face lobby în favoarea proiectelor județului

Liberalii arădeni merg, săptămâna viitoare la București, unde vor avea mai multe întâlniri la diverse ministere pentru a face lobby pentru proiectele județului. Delegația va fi condusă de europarlamentarul Gheorghe Falcă, din ea urmând să facă parte Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, deputatul Glad Varga, senatorul Ioan Cristina, primarul Călin Bibarț și Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Liberalii merg la București pentru a face lobby în favoarea proiectelor județului
Comentează 0

„Luni și marți vom fi prezenți la București, împreună cu domnul Falcă, cu parlamentarii noștri și cu domnul Bîlcea, pentru a participa la întâlniri cu domnii Ioan Ștefan, ministrul Dezvoltării Regionale, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Costel Alexe, ministrul Mediului și doamna Monica Anisie, ministrul Educației. Personal mi-aș dori o întâlnire și cu cei de la Ministerul Muncii, aceasta nu a fost încă stabilită, dar având în vedere că ne vom afla în București timp de două zile, sper că vom putea să o stabilim. Vom merge cu proiectele noastre de investiții. Este foarte important să vedem care sunt prioritățile Guvernului și să aducem investiții în județul Arad. Mi-aș dori ca acest gen de întâlniri să continue și sper că vom ajunge să ne întâlnim cu toți miniștri”, a declarat Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad și președintele CJA.

Palatul Copiilor ar putea fi dat în folosință la anul

Europarlamentarul Gheorghe Falcă susține că delegația Aradului nu va prezenta doar proiecte, ci și propuneri de modificare a legislației. „Văm merge pregătiți cu proiectele noastre, cu propunerile noastre de schimbare a legislației. Veți vedea intenția noastră de a modifica anumite componente pe sistemul educațional. De asemenea vom solicita ca Hotelul Sport, care nu este finalizat de ani de zile să intre în patrimoniul administrației locale, a continuat președintele PNL Arad.

Acesta a ținut să remarce apoi contribuția pe care a avut-o deputatul Glad Varga în obținerea unor fonduri de la Ministerul Educației pentru continuarea lucrărilor la Palatul Copiilor. „Banii obținuți cu sprijinul domnului deputat ne face să fim optimiști că anul acesta se va finaliza partea de infrastructură, iar în anul 2021 Aradul va avea gata un Palat al Copiilor care trebuia să fie finalizat de mult”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite