Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Leul se prăbușește, deși moneda EURO trece prin momente grele

Eşecul lui Merkel de a forma un nou guvern în Germania se răsfrânge asupra euro, care se depreciază semnificativ, luni, în fața celorlalte valute. Cu toate acestea, leul este atât de lovit de "haosul fiscal" detonat de Guvern încât se scufundă în continuare în raport cu euro.

Leul se prăbușește, deși moneda EURO trece prin momente grele
Comentează 0

BNR a anunțat, luni, un curs oficial al euro de 4,6469 lei, în creștere cu 0,15% față de cotația de luni. 

Și dolarul american s-a apreciat în fața leului, urcând până la valoarea de 3,9414 lei.

Euro a scăzut luni dimineață cu 0,3%, ajungând la 1,1752 dolari, luni dimineaţă, după ce negocierile pentru formarea unui nou guvern de coaliţie în Germania au eşuat, potrivit Bloomberg.

În România, pe piaţa interbancară, euro era cotat la ora 12.00 la 4,6436 lei, în creştere faţă de nivelul de vineri de 4,6000 lei, potrivit zf.ro.

Negocierile pentru formarea unui nou guvern în Germania au eşuat duminică seară, un deznodământ care generează incertitudini în cea mai puternică economie europeană și în UE în general, relatează BBC.

În aceste condiții, președintele poate convoca alegeri anticipate. Cea mai probabilă variantă pare a fi în aceste momente însă cea a unui guvern minoritar sub conducerea Angelei Merkel. Analiștii se tem totuși că un astfel de executiv nu ar fi destul de puternic.

Incertitudinile au lovit deja moneda unică europeană. Euro a scăzut dramatic în fața yenului după anunțul eșecului negocierilor.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite