Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Leguma care previne cancerul la plămâni. Trebuie consumată de două ori pe săptămână

Leguma care previne cancerul la plămâni. Trebuie consumată de două ori pe săptămână
Comentează 3

Usturoiul este cu adevărat un medicament universal. Studiile au scos în evidenţă beneficiile aduse bolnavilor deinimă, celor care suferă de probleme circulatorii sau infecţii şi asta nu este tot. Consumat doar de două ori pesăptămână, usturoiul previne cancerul de plămâni.

Un studiu efectuat în China a ajuns la cocluzia că adulţii care consumă regulat usturoi crud au un risc mai mic cu 44% de a se îmbolnăvi de acest tip de cancer. Uimitor este faptul că şi fumătorii se pot bucură de protecţiausturoiului. În cazul acestora, cei care consumă usturoi crud, au un risc mai mic cu 30%, se arată în studiul publicat în Jurnalul de prevenire a Cancerului, scrie bzi.ro.

Oameni de ştiinţă de la Jiangsu Provinciale Center, au studiat comparativ 1.424 pacienţi cu cancer pulmonar şi4.500 de adulţi sănătoşi. Au fost chestionaţi asupra obiceiurilor alimentare, stilului de viaţă, dacă au fumat şicât de des au consumat usturoi.

Nu este clar dacă usturoiul fiert are aceleaşi efecte.

Se pare că ingredientul cheie este alicina, un compus eliberat atunci când căţeii de usturoi sunt zdrobiţi sautocaţi. Se mă crede că alicina reduce inflamatiile din organism şi acţionează că un antioxidant, reducând acţiunearadicalilor liberi.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite