Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legea salarizării ajunge, în fine, în Parlament. Ce amendamente sunt depuse

Proiectul Legii salarizării unitare ar putea fi depus, luni, în Parlament, după ce a fost lăsat în sertarele de la Guvern de mai bine de două săptămâni. Potrivit intenţiei ministrului Muncii, legea ar urma să intre în vigoare la 1 iulie.

Legea salarizării ajunge, în fine, în Parlament. Ce amendamente sunt depuse
Comentează 0

Proiectul Legii salarizării unitare, realizat pe repede-înainte de coaliţia de guvernare, dar care nemulţumeşte o bună parte dintre bugetari, intră în dezbaterile din Parlament.

Legea salarizării urma să fie depusă imediat după Paşte, după cum a promis Liviu Dragnea, însă lucrurile au stagnat săptămâna trecută.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat vineri, la Parlament, că nu s-au depus amendamente care să modifice vizibil esenţa proiectului, iar potrivit acesteia legea va fi depusă "cât mai repede", urmând ca legea să se aplice de la 1 iulie.

"Legea este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, că de la data de 1 iulie ea să se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament și suntem deschiși. Am apucat să mă uit pe amendamentele care au sosit până acum pe adresa pe care am dat-o, a Ministerului Muncii, în majoritatea dintre cazuri nu s-a citit legea pentru că altfel nu aveau cum să facă asemenea greșeli sau să pună astfel de întrebări", a spus ministrul la Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite