Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legături periculoase. Evenimentul care poate arunca în aer PSD

Se anunţă o săptămână de foc pentru PSD, înainte de congresul din weekend-ul viitor. Se dau bătălii crunte în partid pentru preluarea puterii. Orice mișcare poate influența rezultatul. Deja e deranj mare între social democrati dupa ce fostul director al SRI, George Maior, a dezvăluit că Liviu Dragnea participa la chermezele Sistemului, organizate în vilele conspirative ale SRI. Si furtuna e abia la inceput pentru ca saptamâna viitoare, fix intre comitetul executiv si congres vine audierea lui Florian Coldea in Parlament.

Legături periculoase. Evenimentul care poate arunca în aer PSD
Comentează 0

Apele sunt tulburi în PSD. E fierbere mai ales pentru că între Comitetul executiv, unde se vor face jocurile de putere și Congres, are loc un eveniment ce poate schimba totul. Marți, Florian Coldea e așteptat la audieri în comisia SRI. Audieri ce ar putea pune gaz pe foc în scandalul provocat deja de George Maior. Lui Liviu Dragnea dezvăluirile devastatoare făcute de fostul șef SRI nu i-au picat deloc bine.

”A spus ca a fost o masa de Craciun, si atat, pe care a confirmat-o ca a existat. Cred ca au confirmat si dl Dragnea si dna Kovesi la acea masa de Craciun, cel putin asta a spus, o masa de Craciun, nu evenimentul taierii porcului”, a spus CLAUDIU MANDA, președinte al Comisiei de Control SRI după audierea lui George Maior.

”Domnul George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri, din pacate, cred ca nu a facut bine. Cand o sa am loc sa ajung la comisie, o sa spun multe lucruri acolo”, a spus Dragnea a doua zi.

Întrebarea e ce ar mai putea spune Coldea, după ce Maior a confirmat că Dragnea participa la petrecerile celor pe care îi infiera, adică la petrecerile membrilor așa-zisului stat paralel.

Codrin Ștefănescu crede că șeful PSD Liviu Dragnea trebuie să explice publica participartea la chermezele SRI.

”Dacă planează suspiciuni vizavi de un coleg din partid, atunci cu siguranță acesta, indiferent de funcție, trebuie să dea explicații publice, nu neapărat pentru Tapalagă sau Doamna Dogioiu, ci pentru noi în interiorul partidului și pentru votanții noștri, este unlucru foarte important. Eu sunt convins că va veni cu aceste explicații în spațiul public. Aștept ca colegul nostru Liviu Dragnea, camaradul meu Liviu Dragnea, să spună mai mult lucruri la comisia de control SRI, unde a și spus că va fi audiat și că va lamuri foarte multe din aceste aspecte”, a spus Codrin Ștefănescu.

Relatia dintre Coldea și Dragnea e strânsă, spune și fostul premier Victor Ponta. Astfel, dacă s-ar hotărî să vorbească, dezvăluirile ar putea influența decisiv soarta șefului PSD.

”Statul paralalel cu care lupta domnul Dragnea, Domnul Dragnea nu numai ca era parte dar isi dorea foarte tare sa fie acolo. Nu il chema nimeni, asa ca venea neinvitat pentru ca voia sa fie prieten: cu Codruța, cu Florin, cu George. Cu dl Dragnea orice prietenie se termina prost, asa ca, probabil, o sa ii vina randul. Pentru cine? Pentru celalalt”, a spus Ponta.

Ponta a continuat și pe Facebook seria atacurilor.

”Îmi pare rău că jurnaliști și oameni onești (sau naivi patologici ca Dl Pleșoianu) au fost încă o dată folosiți cinic doar ca material de negociere pentru ca dosarele lui Dragnea să mai fie amânate până la Paștele Cailor din Teleorman! În final Cațavencu Dragnea și Coana Joițica Kovesi (plus Klaus Trahanache) se pupă în scena finală - și noi ne vedem de ale noastre; ca și dl Timmermans!'', scrie fostul premier pe Facebook

Dar timpul nu se scurge neaparat în favoarea lui Dragnea. Jocurile de putere din interiorul PSD sunt în continuă evoluție și unele vor fi tranșate la Comitetul Executiv de mâine. Însă soarta lui Liviu Dragnea ar putea fi influențată decisiv de audierea de marți, de la Comisia SRI.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite