Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lazăr Faur: „Investițiile reprezintă 49% din bugetul Aradului”

Bugetul Aradului este cu 12 milioane de euro mai mare decât anul trecut, a afirmat viceprimarul Lazăr Faur în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Arad. 860 de milioane de lei sau 173 de milioane de euro va folosi în total administrația municipală în 2022, pentru buna gestionare a orașului.

Lazăr Faur: „Investițiile reprezintă 49% din bugetul Aradului”
Comentează 0

„Fondurile europene rămân principala sursă pentru marile proiecte. Cea mai mare pondere în cheltuieli, 49,04% merg către investiții. Pe locul doi în ponderea cheltuielilor se află bunurile și serviciile, gospodărirea orașului, iluminat, spații verzi. Pe locul trei sunt subvențiile, în primul rând către CET și Compania de Transport Public. Pentru CET avem alocate fonduri pentru un studiu care pregătește retehnologizarea CET, să știm soluția potrivită pentru termoficarea Aradului. Avem o sumă mare alocată pentru punctele termice, rețelele magistrale și secundare. La un moment dat, trebuie să rezolvăm această problemă grea. Undeva pe locul patru sunt cheltuielile de personal, 11,4%, le apreciez încă mari, ar trebui să fie sub 10%. Am avut o discuție anul trecut despre restructurare, este necesar să reluăm această discuție în contextul actual, pentru a eficientiza activitatea din Primărie pe baza unei restructurări, a spus viceprimarul Faur.

Acesta a amintit transferul fostului spital municipal către Consiliul Județean, însoțită de alocarea a 20 de milioane de lei pentru sistemul de sănătate. Zece milioane au fost deja bugetate, zece milioane vor fi alocate la rectificarea bugetară.

„Prioritatea maximă este continuarea investițiilor începute de administrația Falcă și demararea proiectelor noi, prin fonduri europene, pentru accesarea cărora ne pregătim de acum, a încheiat Lazăr Faur. 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite