Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LATERNENFEST – Parada Lampioanelor cu elevii de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu"

Vineri, 10 noiembrie 2017, străzile cartierului Aurel Vlaicu au strălucit în lumina lampioanelor purtate de către elevii secțiilor germană și maghiară ale Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu", Arad. Evenimentul se desfășoară anual la inițiativa Scolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu", Arad în parteneriat cu Biserica Catolică Șega și Secția de Poliție 1, Vlaicu, cu ocazia Sfântului Martin de Tours, sărbătoare fixată în calendarul catolic la data de 11 noiembrie.

LATERNENFEST – Parada Lampioanelor cu elevii de la Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu
Comentează 0

Procesiunea cu lampioane aprinse s-a desfășurat pe traseul: Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu", Arad – stația Fortuna – încheindu-se la Biserica Catolică Șega cu o rugăciune rostită împreună de către toți participanții și cu o agapă constând în ceai cald și prăjituri. Acest obicei datează înca din primele secole creștine, din momentul în care episcopul Martin de Tours s-a remarcat prin fapte de bunătate, generozitate și susținere a celor nevoiași.

Copiii, si toți participanții la procesiune, pornesc cu lampioane aprinse în căutarea Sfântului Martin, mai precis în căutarea valorilor pe care acesta le reprezintă: modestie, bunătate, altruism, credință, tărie de caracter.

Lumina care a însoțit toți participanții, dorim să intre în sufletele tuturor pentru a fi călăuză spre adevăratele valori și trăsături de caracter.

Image may contain: 5 people, people smiling

Image may contain: 7 people, people standing, crowd and indoorImage may contain: 11 people, people standing, child and indoor.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite