Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Laptopul ExpertBook CX54 Chromebook Plus anunțat de ASUS

Laptopul ExpertBook CX54 Chromebook Plus anunțat de ASUS
Comentează 0

Bazându-se pe platforma „Chromebook Plus” pe care Google a dezvăluit-o anul trecut, compania ASUS a lansat la sfârșitul anului trecut laptopul ExpertBook CX54 Chromebook Plus. Acesta include specificații de înaltă calitate, inclusiv un procesor Intel Core Ultra 7.

Cu Chromebook Plus, Google a oferit o nouă modalitate de a gândi ChromeOS, prezentând funcții exclusive, cum ar fi asistența pentru scriere AI, îmbunătățiri ale camerei și multe altele, toate făcute posibil printr-o bază hardware comună, potrivit 9to5Google. Între aceste funcții AI, suportul Linux și Android și disponibilitatea jocurilor Steam, se pare că este în sfârșit momentul potrivit pentru un Chromebook de înaltă performanță.

Se pare că ASUS este primul care face față acestei provocări prin lansarea ExpertBook CX54 Chromebook Plus, primul Chromebook din seria Expert al companiei. Performanța este piesa centrală a acestui dispozitiv cu clapetă, ajungând la maxim 16GB de RAM și un procesor Intel Core Ultra 7. Lansat în toamna anului trecut procesorul Intel Core Ultra 7 se bazează pe experiența companiei Intel în fabricarea precedentelor procesoare Intel Core i7 și adaugă o unitate de procesare neuronală pentru a permite o utilizare mai rapidă și mai bună a inteligenței artificiale. Laptopul ASUS ExpertBook CX54 include, de asemenea, un SSD M.2 (până la 512GB), asigurând acces rapid la toate fișierele dvs.

Toate cele de mai sus sunt asociate cu un afișaj premium tactil cu diagonala de 14 inch (35,56 centimetri). Ecranul are o rezoluție de 2560 × 1600 pixeli capabil să ofere până la 500 niți de luminozitate. Între timp, veți arăta cel mai bine datorită camerei incluse de 8 MP, despre care ASUS susține că are „cea mai mare zonă sensibilă de pixeli la adunare de lumină dintre Chromebook-urile actuale”. Din tot ce vedem este un laptop premium. O altă companie care lansează laptopuri Chromebook este Samsung, așteptată în acest an să lanseze astfel de laptop cu hardware premium.

Toate acestea sunt împachetate într-un elegant șasiu din metal al ExpertBook CX54 Chromebook Plus, cântărind doar 1,3 kg și o grosime de 1,69 cm. Testarea de nivel militar oferă lui ASUS ExpertBook CX54 Chromebook Plus rezistență în lumea reală. De-a lungul părților laterale, veți găsi toate porturile standard la care vă așteptați: 2 x Thunderbolt 4 USB-C; 1 x HDMI 2.1; 2 x USB tip A; și 1 x slot pentru card microSD.

Din ceea ce vedem până acum, se pare că acesta va fi chromebookul care va fi greu de învins anul acesta pe piața chromebook, dar mai sunt câteva necunoscute. ASUS nu a împărtășit încă prețul sau data de lansare pentru acest ExpertBook și, inutil să spunem, prețurile vor face sau distruge acest Chromebook special.

Foto: ASUS


Scrie un comentariu

trimite