Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansarea cărţii „Drum 2.0 - jurnalul unui profesor de ţară” la Biblioteca „Judeţeană A.D. Xenopol”

În incinta sălii „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” din Arad, a avut loc, vineri, lansarea cărții „Drum 2.0 – jurnalul unui profesor de țară”, al doilea volum din seria „Drum”, semnat de prof. Anamaria Jitea. Această lansare are loc la patru luni de la prezentarea celui dintâi volum, scrie arhiepiscopiaaradului.ro.

Lansarea cărţii „Drum 2.0 - jurnalul unui profesor de ţară” la Biblioteca „Judeţeană A.D. Xenopol”
Comentează 0

La eveniment a participat, ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, care a adresat celor prezenți un cuvânt de binecuvântare, iar autoarei, unul de felicitare pentru volumele tipărite și încurajare pentru volumele care se vor tipări în viitor. De asemenea, părintele consilier a subliniat câteva idei cu privire la rolul deosebit pe care trebuie să-l aibă profesorul de Religie în școala românească, într-un context atât de delicat și ambiguu.

Moderatorul acestui eveniment a fost pr. Gabriel-Ioan Vladu, iar prezentarea cărții s-a făcut de către părintele Călin Teuca, directorul Seminarului Teologic. Acesta a evidențiat personalitatea autoarei, efortul acesteia și mai ales curajul și perseverența pe care le are, ca profesor în mediul rural. De asemenea, a vorbit și despre responsabilitatea dascălului, în general, ca fiind cel dator să descopere noi drumuri, pe care să presare fapte, lucruri și idei, acestea fiind pilonii de sprijin în dezvoltarea elevului.

Din sală, domnul Anton Ilica, fost dascăl al autoarei, dar și al prezentatorului, a rostit, cu nostalgie, câteva gânduri, amintindu-și de momentele în care îi avea pe cei doi ca elevi, exprimându-și bucuria de a-i vedea astăzi în această postură.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite