Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansarea arădeană a cărţii „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri culturale româno – chineze”!

Lansarea arădeană a cărţii  „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri culturale româno – chineze”!
Comentează 0

Marţi, 11 iulie, sala Vasile Goldiş a Consiliului Judeţean Arad a găzduit lansarea arădeană a volumului  „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri culturale româno – chineze”, apărut în condiții grafice excelente la Editura Casa Româno-Chineză.

Spuneam despre lansarea arădeană deoarece în urmă cu două săptămâni cartea a mai beneficiat de o lansare și anume în capitală, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Despre volumul îngrijit de președintele Filialei Arad a Casei Româno-Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț și de  editorul Ioan Matiuț s-a vorbit de către mai multe oficialități prezente la eveniment: Iustin Cionca, președintele CJA, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Glad Varga, deputat, Dana Pădurean Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură, Andrei Ando, jurnalist, Ioan Matiuț, editor, dr. Corina Crișan și manager Tabita Alexa.

Spicuim mai jos câteva dintre intervenții:

Iustin Cionca - Președinte CJA: "Am avut privilegiul să-l cunosc în toamna anului trecut pe d'l ambasador al Republicii Populare Chineze în România, în cadrul unei conferințe organizate  de Casa Româno-Chineză din Arad. Rezultatul acestei conferințe este, iată, această carte cuprinzătoare, în care îmi face plăcere să mă regăsesc și eu".

Gheorghe Falcă - Primarul Aradului: "Astăzi, în fața Primăriei, armata americană își prezintă armamentul. Și tot astăzi în Arad vorbim despre dialoguri culturale româno-chineze. Așa se poate sesiza profilul unui oraș și poți astăzi, liber, să vorbești despre ambele părți ale lumii. Și vă pot spune că avem surpriza pozitivă ca în acest an o delegație a unei provincii importante din China să vină în Arad la solicitarea dânșilor".

Glad Varga, deputat de Arad: "Am participat și la lansarea de la Muzeul Național al Literaturii Române, un eveniment deosebit, cu încărcătură academică înaltă, cu participarea unor distinși scriitori, a Excelenței Sale, ambasadorul Republicii Populare Chineze, foști ambasadori ai României, un eveniment în care am apreciat pozitiv discursul d'lui ambasador, care a felicitat comunitatea noastră, în speță Primăria municipiului Arad și CJA pentru efortul de a susține colaborarea cu Casa Româno-Chineză, Filiala Arad și totodată noi am asigurat Ambasada Chinei de sprijinul pe care-l oferim anual filialei arădene. Și mai vreau să vă spun doamna președinte că mă bucur că anual luați Centrul Județean de Voluntariat partener în proiectele dvs. și vă asigur de tot sprijinul nostru".

În încheiere președintele Filialei Arad a Casei Româno-Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă apariția acestei cărți.

Vasile Zărăndan

Galerie foto (83)


Scrie un comentariu

trimite