Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansare de carte și spectacol cu Marius Ciprian Pop la Șicula

Lansare de carte și spectacol cu Marius Ciprian Pop la Șicula
Comentează 0

Șicula a fost gazda a două evenimente importante  chiar a doua zi de Paște, zi în care fiii satului s-au adunat acasă pentru a sărbători Paștele alături de părinti și de cei dragi. Ca în fiecare am primarul Aurel Radița  reușeste sa facă câte o surpriză șiculanilor, iar în acest an surpriza a fost dublă, prin faptul că a iesit la lumina tiparului  al doilea volum al cărții ,, PERSONALITĂTI  ȘICULANE ,,  scrisă de aceeași autori, respectiv:  Mircea Grec, Ioan Tuleu și Viorel Roman  și a fost lansat la căminul cultural din Șicula, în prezența a peste o sută de invitați.

O contribuție substanțială are și Primăria Șicula la tipărirea acestei cărti, respectiv primarul Aurel Radița cel  care a sprijinit această carte,  care este de o  valoare inestimabilă pentru șiculanii autentici cei care s-au născut și au crescut pe această frumoasă vatră de folclor.

Apoi a urmat un minunat spectacol ca în fiecare an însă de această dată, primarul Radița a reușit  sa facă din acest spectacol un brand al șiculanilor , care se va numi ,,Șicula – vatră de folclor,, și se va ține anual la Șicula,  anul acesta fiind prima ediție sub acest nume.

Nu multe comune se pot mândri ca Șicula cu un astfel de brand, care va duce numele șiculanilor prin Europa și peste mări și țări. Iată că Aurel Radița a realizat și acest lucru așa cum a promis, și tot cum a promis a realizat și asfaltări de străzi dar și grădiniță nouă la Șicula, care va fi la standarde EUROPENE peste câteva luni finalizându-se lucrarea și aici. Spectacolul a fost foarte binevenit dar și reușit după cum spun țiculanii pentru că la urechile redacției noastre asa s-a auzit, și credem, din moment ce sala căminului cultural a fost plină. Au urcat pe scenă  ,, Păstrătorii tradiției din Șicula  precum și  îndrăgiți soliști de muzică populară printre care două dintre fiicele satului, Cornelia Căprariu Roman și Rodica Ardelean Oniță, care an de an sunt alături de cei dragi de acasă. Și Malvina Nagy a fost alături de șiculani ca de fiecare dată iar invitat special a fost părintele Marius Ciprian Pop, care este un prieten bun al primarului și al șiculanilor totodată, care a  interpretat câteva piese de suflet , acompaniat de orchestra ,,Rapsozii Zărandului ,, conduși de Petrică Pașca.

Părintele Marius Ciprian Pop, fiind cel care a îndemnat la bunătate întelegere între oameni  și credință în Dumnezeu.

La un moment dat spunea așa ,,Sînt prieten cu d-l primar pentru că este prieten cu Dumnezeu . l-am auzit zicînd mereu ,  Vom face...Vom merge dacă ne ajută Dumnezeu, și mereu rosteste numele lui Dumnezeu...,,  E lucru mare să îl ai pe Dumnezeu prieten spunea părintele.   

Primarul Aurel Radița le mulțumeste tuturor celor care s-au implicat în realizarea și reușita acestui frumos eveniment care a făcut , ca Șicula să fie  un reper folcloric asa cum a fost și în trecut pe harta județului și nu numai.

 

 

Galerie foto (220)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite