Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La Vinga s-au făcut multe investiții într-un singur mandat al primarului Ioan Negrei

Sub oblăduirea primarului Ioan Negrei comuna Vinga a înflorit. Chiar dacă echipa condusă de edilul actual a avut de înfruntat o sumedenie de datoriile acumulate anterior mandatului său. Acum primarul Negrei poate face o retrospectivă a realizărilor vizibile de anul trecut, dar şi proiectele pe care le are pe masa de lucru în viitorul apropiat. 

La Vinga s-au făcut multe investiții într-un singur mandat al primarului Ioan Negrei
Comentează 5

PROIECTE REALIZATE

"2015 au fost an în care comuna Vinga a progresat constant, pe parcursul căruia alături de Consiliul Local şi aparatul administrativ al Primăriei ne-am axat pe implementarea unor proiecte de investiţii importante pentru dezvoltarea comunei noastre, luând în calcul investiţii în toate localităţile: Vinga, Mailat şi Mănăştur. Toate investiţiile derulate au avut la bază o prognoză realistă a resurselor financiare avute la dispoziţie prin bugetul local, dar şi prin atragerea de resurse financiare din fonduri europene, de la Cosniliul Judeţean Arad şi prin programe guvernamentale. Ca primar niciodată nu sunt mulţumit de ceea ce reuşim să realizăm, mereu îmi doresc mai mult! Vreau să văd comuna Vinga cât mai repede pusă la punct în totalitate. Pentru acest deziderat muncesc zi de zi. Pot să fac o scurtă expunere a principalelor proiecte implementate în comună în 2015. 

S-a finalizat construirea capelei de la Vinga, amenajându-se inclusiv parcarea aferentă. S-au derulat ample lucrări de pietruire străzi în Vinga, Mailat şi Mănăştur, pietruiri la care s-au folosit peste 3.500 tone de piatră concasată. S-au amenajat noi locuri de joacă pentru copii, făcând referire la cel din spatele Primăriri pe fonduri europene, şi la locul de joacă de la grădiniţa din Vinga. S-au construit noi tronsoane de trotuare în Vinga. S-au derulat lucrări de extindere a reţelei de apă în Vinga și s-au efectuat multiple lucrări de asfaltare în comună, în Vinga şi Mailat, asfaltări care fac parte integrantă din proiectul nostru de asfaltare străzi în comună şi care cuprinde în această primă fază asfaltarea a 8 km străzi în Vinga, 2,5 km străzi în Mailat şi 2 km străzi în Mănăştur, lucrări care vor continua şi anul acesta. 

S-a reabilitat acoperişul remizei de Pompieri din Vinga. Căminul Cultural din Mănăştur a fost complet renovat. Prin fonduri europene am pus bazele celor 5 asociaţii cu scop lucrativ din Vinga: Asociaţia de sănătate şi solidaritate Vinga, Asociaţia Socio Educaţional Vinga, Asociaţia Centrul de Arhivare Vinga, Asociaţia Clar de Vinga şi Asociaţia Catering Vinga, prin care se oferă şi locuri de muncă, dar  în paralel reabilitându-se multe clădiri din Vinga. 

Susţinerea activităţilor şcolilor din comună a constituit o prioritate,dar am fost alături și de ansamblurile noastre folclorice, prin care a fost promovată imaginea comunei. Am reabilitat sala de sport a licelui și am asigurat întreţinerea spaţiilor verzi şi a curăţeniei comunei. Am sprijiit activităţile culturale şi sportive deoarece acestea ne reprezintă ca și comună peste tot.

O mare bucrie am avut când am derulat lucrările de asfaltare, când am văzut clădirile din Vinga renovate pe bani europeni sau când am văzut ansamblurile noastre pe scenă cu ocazia diverselor spectacole organizate aici sau pe alte meleaguri.

Vreau să menţionez că există o transparenţă totală în tot ceea ce s-a întreprins din punct de vedere administrativ. De asemenea doresc să mai spun că toate realizările sunt rodul muncii în echipă, ele neputând fi puse în aplicare dacă nu aveam lângă mine un Consiliu Local ce m-a sprijinit în toate demersurile şi un aparat administrativ format din oameni deosebiţi cărora le mulţumesc atât pentru munca depusă cât şi pentru că mi-au fost aproape şi au muncit cot la cot cu mine pentru a putea implementa aceste proiecte", spune Primarul Ioan Negrei.

PROIECTE ÎN LUCRU ŞI CARE URMEAZĂ PENTRU COMUNĂ

"În prezent avem 5 proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi care se vor derula în anii următori după semnarea contractului de finanţare, modernizare şi consolidarea şcolilor în cele 3 localităţi: Vinga, Mănăştur şi Mailat şi 2 proiecte privind modernizarea străzilor în cele 3 localităţi amintite mai sus. Referitor la extinderea reţelei de apă şi canalizare comuna Vinga este încadrată în programul judeţean P.O.I.M., unde la primăria Vinga se vor aloca în jur de 700.000 de euro. Avem în vedere încă 2 proiecte europene, pentru că Primăria Vinga se gândeşte şi investeşte în oameni, dar mai ales în oamenii neajutoraţi, cu probleme sociale. Este vorba despre un centru multifuncţional pentru sprijinirea acestor persoane, medical, financiar şi profesional.

Mai avem un proiect transfrontalier în colaborare cu o primărie din Ungaria, un proiect comun cu care ne vom adresa copiilor cu vârsta între 12 şi 18 ani pentru a le forma o creştere şi o educaţie sănătoasă. Acest proiect se va derula pe o perioadă de 3 ani, incluzând cursuri de formare şi schimb de experienţă între cele 2 localităţi. În martie, când se deschide sesiunea, vom depune proiectele cu speranţa că vor fi şi finanţate.

Vizavi de aceste proiecte alocăm de la bugetul local sume consistente pentru reabilitarea trotuarelor în toate cele 3 localităţi şi construirea unei capele la Mănăştur însă în același timp și modernizarea casei de cultură din Vinga, fiind vorba despre o renovare totală în interior. De asemenea vom face licitaţia pentru reabilitarea şi modernizarea Primăriei Vinga deoarece este foarte necesar și acest lucru. 

Referitor la fondul funciar menţionăm că avem termen un an de zile, și sper să reuşim, pentru că probleme sunt foarte multe în acest segment de activitate. Primăria Vinga are în vedere şi acordarea de loturi pentru case tinerilor căsătoriţi şi persoanelor cu probleme sociale, dar trebuie ştiut din start că Vinga este împrejmuită de păşuni ceea ce îngreunează acest lucru. Vom găsi însă alte soluţii pentru ca tinerii din comună să beneficieze de aceste avantaje din partea Primăriei.

La nivel cultural Primăria Vinga se implică şi sprijină ansamblurile artistice pe care le avem în comună, pentru a perpetua tradiţia şi folclorul zonei noastre. În prezent avem 4 ansambluri de dansuri şi doresc să specific că numai la Ansamblul Liliacul din Vinga sunt aproximativ 100 de copii. Şi dacă tot suntem la capitolul celor mici, pentru ei și nu numai, vom amenaja un loc de joacă, un parc, un teren de sport multifuncţional, proiect care va începe o dată cu venirea primăverii, atunci când timpul o va permite. Dorim ca această lucrare să fie finalizată până la începutul lunii august.

Pentru că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea formaţiei de pompieri voluntari din Vinga pe data de 28 octombrie, noi sperăm să reuşim şi renovarea interioară a clădirii, dorind să menţionez că acoperişul s-a reabilitat anul trecut, iar acum urmează interiorul clădirii, sperând ca la data amintită mai sus, la sărbătoare să fin gata cu lucrarea.

Altfel, cu multe greutăţi reuşim să menţinem echipajul SMURD aici la Vinga, pe această cale vreau să subliniez faptul că NU SE VA DESFIINŢA SMURDU-ul la Vinga!", a mais spus edilul comunei Vinga.

MESAJUL PRIMARULUI IOAN NEGREI

"Vizavi de problemele cetăţenilor, ştim că sunt multe, se pot rezolva împreună, cu răbdare şi înţelegere. Noi ca Primăarie le stăm la dispoziţie şi îi sprijinim în tot ceea ce ţine de noi fără diferenţe, dar numai cu respectarea legilor în vigoare. Pe această cale anunţ toţi locuitorii comunei Vinga că voi candida la alegerile din iunie 2016 pentru un nou mandat la funcţia de primar, pentru a continua proiectele începute, cele în curs şi cele care le vom depune pentru ca locuitorii comunei Vinga să beneficieze de un nivel de trai mai bun. Acest lucru nu îl voi putea realiza singur, ci doar împreună cu dumneavoastră, locuitori ai comunei Vinga, iar copiii noştri să poată avea o comună aşa cum ne dorim, curată, frumoasă şi liniştită, iar traiul nostru să fie în armonie, unii cu alţii. Cum am spus şi în 2012, eu nu mă voi schimba niciodată, am crescut, trăiesc şi muncesc alături de dumneavoastră pe aceste frumoase locuri. Vinga este o localitate între două mari oraşe, localitate de care trebuie să fim atașați şi să punem umăr la umăr pentru a ne putea mândri cu  frumoasa noastră comună. Poate nu întotdeauna am reuşit, cât aş fi vrut, să rezolv problemele locuitorilor însă fac tot posibilul în ceea ce mă priveşte să fiu alături de dumneavoastră. În acest moment Primăria Vinga nu mai are nici o datorie după trei ani lungi de achitare a datoriilor din trecut, ceea ce ne-a îngreunat în acest mandat activitatea şi investiţiile, însă cu toate acestea Vinga a trecut peste probleme şi s-au făcut investiţii necesare. Am fi dorit mai mult, dar partea financiară ne-a limitat, sperăm ca de acum înainte să facem mai mult, nemaiavând datorii, Mă adresez locuitorilor comunei spunându-le că sunt lucruri care se pot realiza, dar numai cu înţelepciune și înţelegere din partea tuturor. În încheiere le urez tuturor locuitorilor comunei noastre multă sănătate, împliniri şi realizări frumoase, lucruri care pot prinde viaţă cu ajutorul nostru şi al lui Dumnezeu!" 

Galerie foto (85)

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite

Inchide